onsdag, 03 februar 2016 16:54

Morten Klokkersveen blir prosjektdirektør for Ringeriksbanen og E16

Skrevet av
Morten Klokkersveen Morten Klokkersveen Foto: Freddy Fagerheim

Morten Klokkersveen (48) er ansatt i Jernbaneverket som prosjektdirektør for Ringeriksbanen og E16 Skaret-Hønefoss. Prosjektet vil være et felles prosjekt mellom Jernbaneverket og Statens vegvesen.

Klokkersveen er utdannet landskapsarkitekt og har 20 års erfaring fra Statens vegvesen og Jernbaneverket, med ansvar for planlegging og utbygging av både vei- og jernbaneprosjekter. Han har bl.a. vært prosjekteringsleder med ansvar for planlegging av E18 i Vestfold og prosjektleder for utbyggingen av nytt dobbeltspor Holm-Holmestrand-Nykirke. Han kommer fra stilling som planleggingsleder for InterCity-strekningen Tønsberg-Larvik og Porsgrunn-Skien.

– Vi er glade for at Morten Klokkersveen har takket ja til denne utfordringen. Hans lange og svært relevante erfaringsbakgrunn vil være til stor nytte i arbeidet med Ringeriksbanen og E16. Det er en stor fordel at han har erfaring både fra vei og jernbane, at han kjenner både Jernbaneverket og Statens vegvesen, og at han har tung erfaring fra både planlegging og utbygging. Morten er samfunnsinteressert og har gode kommunikasjonsevner, og han er nysgjerrig i forhold til arbeidsformer og gjennomføringsmodeller. Dette vil være helt avgjørende i et så stort prosjekt som dette, sier assisterende jernbanedirektør Gunnar G. Løvås.

– Det som særlig motiverer meg med denne stillingen er prosjektets samfunnsmessige betydning og prosjektets kompleksitet, der vi både innlemmer Ringerike i større grad med Oslo-området og korter ned reisetiden med tog til Bergen med nesten en time. Det er ekstra spennende å skulle lede et kombinert veg- og jernbaneprosjekt, der det er store ambisjoner for framdrift og vedtatt bruk av statlig plan, med byggestart allerede i 2019. Innholdsmessig blir dette et av landets mest spennende prosjekter, med både miljømessige og tekniske utfordringer, og behov for innovasjon både ved valg av løsninger og entreprisemodeller, sier Morten Klokkersveen.

Det innledende planarbeidet er ferdig, og arbeidet med reguleringsplaner og detaljplanlegging skal snart starte opp. Ringeriksbanen blir ca 40 km lang, fra Sandvika til Hønefoss, mer enn halve distansen i tunnel. Det skal bygges dobbeltspor på hele strekningen, med ny stasjon ved Sundvollen. E16 Skaret-Hønefoss utgjør ca 30 km ny firefelts motorvei. Total prosjektkostnad er estimert til ca. 26 milliarder kroner. Målsetningen er byggestart i 2019 og åpning for trafikk i 2024. Regjeringen har besluttet at prosjektet skal reguleres ved hjelp av statlig plan.

Rekruttering til prosjektorganisasjonen pågår, og øvrige lederstillinger vil trolig være avklart i løpet av februar. Klokkersveen tiltrer stillingen som prosjektdirektør 1.mars.

Beslektede artikler

Mer i denne kategorien « Delikat i sentrum Satt bom fast »

Andre saker å lese

Vålerenga ydmyket serieleder Oilers

04-02-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Vålerenga knuste serieleder Stavanger Oilers 6-1 på hjemmebane lørdag. Steffen Thoresen spilte sin 914. kamp i norsk eliteserie da Manglerud Star tapte klart.

Les mer i RingeriksAvisa

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune uke 5

04-02-2023 Eiendomsoverdragelser Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune uke 5

Her er de ferske eiendomsoverdragelsene fra den siste uken.

Les mer i RingeriksAvisa

Storhamar dominerte mot Stavanger Oilers – Stjernen med maktdemonstrasjon

03-02-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Det ble en fest for hjemmefansen da Storhamar slo Stavanger Oilers på egen is i eliteserien ishockey. Stjernen ydmyket Frisk Asker i en målfest.

Les mer i RingeriksAvisa

Bil krasjet i gangbrua - E16 stengt på ubestemt tid

03-02-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Bil krasjet i gangbrua - E16 stengt på ubestemt tid

E16 mellom Skui og Sollihøgda er sperret i begge retninger på ubestemt tid etter at et kjøretøy kjørte inn i en gangbru. Det er ikke meldt om personskader.

Les mer i RingeriksAvisa