banner web

A+ A A-

Ask gård hedret i Berlin

Ask Gård Foredling AS vant torsdag ettermiddag den nasjonale bedriftsutviklingsprisen i landbruket for 2018. Prisen ble delt ut av landbruks- og matminister Bård Hoksrud og divisjonsdirektør Leon Bakkebø i Innovasjon Norge, under Internationale Grüne Woche i Berlin, en av verdens største mat og landbruksmesser.

Kjørte ut i Vesternbakken

All nysnøen har skapt glatte forhold på veiene i vårt distrikt. Ved 11-tiden onsdag formiddag, havnet en bil utfor veien i Vesternbakken i Hønefoss.

Nå kommer kulda!

Det er ventet å bli gradvis kaldere utover uka og til helga. Klarvær vil likevel gi fine norske vinterdager ifølge Håvard Thorset ved Meteorologisk institutt.

Ask gård best i foredlet kjøtt

Norsk mat og drikke er i verdensklasse med høy kvalitet og stort mangfold. Årets 12 beste matprodukter og råvarer fra vårt langstrakte land er kåret av juryene i Det Norske Måltid.

Røyse frukt- og bærpresseri "Årets matspire 2018"

- Vinnerproduktet er en drikk som gir oss assosiasjoner til mormors hage, sommer, sol og myggstikk, sa adm.dir i Matmerk Nina Sundqvist fra scenen da hun sammen med Sonia Huanca Vold fra Matkanalen kunne kåre Stikkelsbærdrikk fra Røyse frukt- og bærpresseri som vinner av Årets matspire 2018.

Historielagene: Bondetogene 1818

"Den 12. og 13. september i 1818 var flokker av bønder fra flere steder på Østlandet samlet på Sundvollen og Krokskogen i Buskerud amt. Bøndene var på vei til Christiania for å få snakke med kong Carl Johan og Stortinget om deres misnøye over den nye skattelovgivningen etter opprettelsen av den nye norske staten i 1814.

Abbonér på denne nyhetsmatingen