onsdag, 26 januar 2022 12:22

Reiser du mye, må du vaksineres hver 9. måned

Skrevet av

1. februar endrer EU reglene for hva som gir gyldig koronasertifikat. Her er de viktigste endringene:

De mest populære navnene i Norge i fjor var Nora og Noah. Det er første gang Noah er på topp, mens Nora har vært i navnetoppen lenge.

Gravide innlagt i intensivavdeling da deltavarianten av koronaviruset dominerte, var i stor grad uvaksinerte, viser overvåking fra flere europeiske land.

tirsdag, 25 januar 2022 07:49

- Det har aldri vært flere jobber å velge mellom enn nå

Skrevet av

Aldri før har det vært flere jobber utlyst enn i fjor. Nesten en halv million stillinger ble ledige i fjor, ifølge Nav.

2021 var et av mange gode år for kryptoinvestorer. Vi så noen av de høyeste prisene noen sine, på populære kryptovaluta som Bitcoin og Ethereum. Det ble mer og mer snakk om krypto i mediene, og fenomenet fikk generelt mye oppmerksomhet i året som gikk. Men, hvordan går det med de kjente kryptovalutaene nå? Kan suksessen fortsette å vare?

Norsk ishockey ønsker å fastsette datoen for serieavslutningen for å gi forutsigbarhet til klubbene og sørge for at man får spilt sluttspill i eliteserien.

mandag, 24 januar 2022 08:09

Flere asylsøkere til Norge i fjor

Skrevet av

I fjor søkte 1.653 personer om asyl i Norge. Det er nesten 300 flere enn i 2020, viser foreløpige tall fra Utlendingsdirektoratet (UDI).

mandag, 24 januar 2022 07:54

Strømmen i sør over ti ganger dyrere enn i Nord-Norge

Skrevet av

Prisforskjellene på strøm i Norge setter nye rekorder. Mandag er spotprisen i Sør-Norge mer enn ti ganger så høy som i Midt-Norge og nordover.

Et av medlemmene i Talibans delegasjon som lørdag landet i Norge, er broren til lederen av Haqqani-nettverket som sto bak angrepet på Serena Hotel i 2008.

I angrepet på hotellet i Kabul ble den norske journalisten Carsten Thomassen skutt og drept. Thomassen fulgte daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre på et besøk i Kabul.

søndag, 23 januar 2022 11:24

FHI vil fortsette å anbefale munnbind framfor maske

Skrevet av

Folkehelseinstituttet holder på anbefalingen om bruk av medisinske munnbind framfor filtrerende halvmasker som blir mer og mer vanlig i flere andre land.

fredag, 21 januar 2022 09:37

Blir vårens eksamener avlyst?

Skrevet av

Skolenes landsforbund ber kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) om å avlyse vårens eksamener fordi pandemien har gitt lærere og elever liten forutsigbarhet.

fredag, 21 januar 2022 00:01

Her blir det nye ladepunkter for el-bil

Skrevet av

Det graves i Kirkegata der prestekontoret lå tidligere.

Regjeringen åpner for 1.500 personer innendørs på offentlige arrangementer. – Et skritt i riktig retning, sier Virke, som mener det fortsatt er for strengt.

Man må ikke stole på Anders Behring Breivik, han er den samme som i 2012, mener aktor. Hun avfeier saken som et PR-stunt og ber retten si nei til løslatelse.

 

Hele 243 millioner kroner i grasrotmidler ble generert i perioden 1. september til 31. desember 2021. Her er tallene for Ringerike kommune.

Nils Arne Eggen er død. Han ble 80 år. Hans offensive 4-3-3-fotball feide selv storheter som Milan og Real Madrid av banen.

Etter omikronvariantens fremvekst er det ikke lenger noe poeng å innføre innenlands koronasertifikat i Norge, mener professor i sosialmedisin Steinar Westin.

Terrordømte Anders Behring Breivik har ikke beveget seg en millimeter fra opptredenen i de to tidligere rettssakene, mener psykologspesialist Pål Grøndahl.

tirsdag, 18 januar 2022 08:29

Nå er det flere kvinner enn menn som røyker

Skrevet av

I 2021 er det for første gang flere kvinner enn menn som røyker. 9 prosent av norske kvinner røyker daglig, mot 6 prosent av menn.

mandag, 17 januar 2022 20:29

Endelig i gang

Skrevet av

Rehabilitering og brannsikring av Riddergården har lenge vært planlagt. Endelig er arbeidene i gang.

En rekke norske nettselskaper har i ti år eller mer skyldt strømkundene penger, viser tall fra Reguleringsmyndigheten for energi.

Med vindkast på over 40 meter i sekundet har uværet truffet land i Trøndelag og Møre og Romsdal. Uværet har ført til at over 8.000 mistet strømmen i Trøndelag.

Risikoen for innleggelse på sykehus med omikronsmitte er beregnet til 0,2 prosent, ifølge FHI.

Skatteetaten skjerper nå innsatsen mot skjulte kryptoverdier. De mener at flere hundre tusen nordmenn ikke har rapportert inn kryptovaluta til myndighetene.

fredag, 14 januar 2022 10:49

Fullt gjennomslag for tømmerhengere

Skrevet av

Statens vegvesen gir tømmertilhengere som er kjøpt før 1. januar 2022 amnesti fra registreringsplikten. Dermed kan disse kjøres på offentlig vei uten risiko for bøter.

Regjeringen har gitt Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet i oppdrag å vurdere konkrete forslag til forskrift om hvordan koronasertifikat kan tas i bruk på arrangementer og serveringssteder.

Regjeringen letter på noen av koronatiltakene, men beholder også mange av dem. Smittetoppen ligger foran oss, påpeker statsministeren.

To av tre nordmenn vil ha visesentralbanksjef Ida Wolden Bache som ny sentralbanksjef framfor Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg.

Side 1 av 111