Lesestoff

Lesestoff (26)

Kathrine Nedrejords «Lappjævel» er en roman for unge om fornorskningspolitikken. Den er basert på research, intervjuer og lesning av vitnemål fra internattiden.

Tom Egeland, Unni Lundell, Simon Stranger, Iben Akerlie, Sigbjørn Mostue og Knut Nærum har lansert hvert sitt klassiske eventyr i en ny drakt. Bokprosjektet er gjort i samarbeid med den norske strømmetjenesten for barnebøker, Pickatale, og fortellerstemmene er det forfatterne selv som står for.

En nykommer i det store serieroman-markedet er May Lis Ruus sin nye serie, «Tidløs». I god «Outlander»-stil sender hun en kvinne tilbake i tid, til et samfunn der påstått trolldomskunst og klasseskiller dominerer.

onsdag, 21 oktober 2020 12:02

– Kvinner spiller hovedroller i Bibelen

Skrevet av

– Mange av Bibelens kvinner er sterke og handlekraftige personer som kunne gått i bresjen for dagens kvinnekamp, sier Alf Kjetil Walgermo.

Martin Svedman debuterte i 2019 med diktsamlingen "Når jeg drikker". En debut som fikk svært mye oppmerksomhet og gode kritikker og prisutdeler Lars Saabye Christensen omtaler boken som "en bragd".

Et smertefullt høyt ønske, mange påbegynte manus og et nyttårsforsett er bakgrunnen for Pauline Östgårds debutroman, «Melkeveien».

Side 1 av 2