Arbeidsliv

Arbeidsliv (11)

Bernhard Shaw sier: De menneskene som lykkes, er de som alltid leter etter muligheter. Hvis de ikke finner noen, skaper de dem selv!

Mange bruker hersketeknikker i jobbsammenheng. Du og jeg også, bevisst eller ubevisst. Det er et skille mellom litt godmodig erting og hersketeknikker og mobbing.

Pandemien har ført til mange endringer på arbeidsmarkedet, og flere endringer vil mest sannsynlig komme. Kanskje har du mistet jobben, blitt permittert, kanskje har arbeidsplassen din blitt lagt ned. Hva skal du gjøre nå?

I sin nyttårstale fra 2014 fokuserte statsminister Erna Solberg blant annet på mennesker som sliter med å komme inn i arbeidslivet på grunn av hull i CV-en.

Jeg vil anbefale deg å sette ned skatten i permitteringsperioden. Du får redusert skatt når du går på dagpenger. (Du opparbeider også mindre feriepenger så det er viktig å spare til neste års ferie selv.)

I disse dager sitter arbeidsgivere og jobber med ferien for 2020. De skal ha en kabal til å gå opp.

Før i tiden var 14. april den store flytte dagen og jobbskifte dagen. Det var den ene dagen i året vi kunne bytte arbeidsplass. Det var koblet opp mot bondesamfunnet. 

Bør jeg tenke på sommerjobb nå i januar? Ja! Selv om sommeren kanskje virker langt fram i tid, så er det allerede nå sommerjobbene blir besatt.

Januar er ikke bestandig en god måned økonomisk og da kan det være greit for mange å be om utbetaling av alle feriepengene for å rette opp økonomien. Stopp litt, er det bare greit å be om feriepengene våre?

Nå går vi mot en tid med mange helligdager og hva med jul- og nyttårsaften? Har vi krav på lønn disse dagene?