fredag, 02 mars 2018 12:34

Banemøte i Oslo

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Banemøte i Oslo Foto: hoyre.no

Onsdag 28. februar møtte representanter for Hole og Ringerike Høyre statssekretær Anders B Werp i Samferdselsdepartementet og statssekretær Lars Jacob Hiim i Kommunal og Moderniseringsdepartementet for å diskutere byggingen av Ringeriksbanen og fellesprosjektet med ny E-16.

Fra Ringerike Høyre deltok gruppeleder Runar Johansen, leder politisk utvalg Inger Kammerud og leder Nils Helle, og fra Hole Høyre deltok ordfører Per R Berger.

Det var to godt orienterte statssekretærer som møtte opp, og sentrale forhold knyttet til utbyggingen ble gått i gjennom. Prosjektet er så langt i rute og man fikk det inntrykket at det er en kompetent og kraftfull prosjektorganisasjon i arbeid. Ringeriksbanen er ikke bare en IC-linje til Oslo, men også en viktig del av forkortelsen av reisetiden mellom Oslo og Bergen.

For folkene fra Ringeriksregionen var det viktig å få frem at forslaget om å bygge stasjon på Sollihøgda under Avtjerna-området ville endre prosjektet fra en regionløsning til en forstads/T-banelinje. Dette mente man ikke var hensiktsmessig, hverken som IC-linje eller som regionjernbane mellom Oslo og Bergen. I tillegg påpekte delegasjonen at det er en rekke geologiske og tekniske forhold som vil fordyre og vanskeliggjøre en slik løsning.

Hole og Ringerike Høyre hadde fokus på at den eksisterende fremdriftsplanen for bane og veiutbyggingen opprettholdes, slik at kommunene og lokalsamfunnet kan planlegge, regulere og investere for å høste nytten av de kommende samferdselsprosjektene.

Statssekretærene ble invitert til Hønefoss for å delta i et åpent møte om temaet, noe Høyre håper kan la seg gjøre i mars eller april.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Vålerenga ydmyket serieleder Oilers

04-02-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Vålerenga knuste serieleder Stavanger Oilers 6-1 på hjemmebane lørdag. Steffen Thoresen spilte sin 914. kamp i norsk eliteserie da Manglerud Star tapte klart.

Les mer i RingeriksAvisa

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune uke 5

04-02-2023 Eiendomsoverdragelser Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune uke 5

Her er de ferske eiendomsoverdragelsene fra den siste uken.

Les mer i RingeriksAvisa

Storhamar dominerte mot Stavanger Oilers – Stjernen med maktdemonstrasjon

03-02-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Det ble en fest for hjemmefansen da Storhamar slo Stavanger Oilers på egen is i eliteserien ishockey. Stjernen ydmyket Frisk Asker i en målfest.

Les mer i RingeriksAvisa

Bil krasjet i gangbrua - E16 stengt på ubestemt tid

03-02-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Bil krasjet i gangbrua - E16 stengt på ubestemt tid

E16 mellom Skui og Sollihøgda er sperret i begge retninger på ubestemt tid etter at et kjøretøy kjørte inn i en gangbru. Det er ikke meldt om personskader.

Les mer i RingeriksAvisa