tirsdag, 14 mai 2019 16:04

Sparer 511 millioner på forsinkelse i planlegging av Ringeriksbanen

Skrevet av
Tog på Bergensbanen ved et oversvømt område ved Bolstadøyri i Voss kommune. Ringeriksbanen mellom Bærum og Hønefoss vil gjøre Bergensbanen betydelig kortere. Tog på Bergensbanen ved et oversvømt område ved Bolstadøyri i Voss kommune. Ringeriksbanen mellom Bærum og Hønefoss vil gjøre Bergensbanen betydelig kortere. Foto: Vidar Herre / Hordaland / NTB scanpix

Regjeringen sparer over en halv milliard kroner i 2019 på å skyve på planleggingen av Ringeriksbanen.

Den planlagte jernbanestrekningen, som vil gjøre Bergensbanen betydelig kortere, ble opprinnelig foreslått på 1890-tallet.

Etter en rekke runder med drøftinger og utredninger over en periode på over 120 år er arbeidet igjen blitt noe forsinket. Det bekrefter regjeringen i revidert nasjonalbudsjett.

Reguleringsplanen skulle egentlig vært fastsatt før jul, men er i stedet blitt endret. Høringsuttalelser gjorde det nødvendig å forandre planen og sende den på en ny, begrenset høring.

Regjeringen regner nå med at reguleringsplanen fastsettes etter sommeren i år. Dette gjør at også grunnerverv og andre planlagte aktiviteter må utsettes.

Årets bevilgning til fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 kan dermed reduseres med hele 511 millioner kroner. Mesteparten av pengene blir i stedet brukt på andre jernbaneprosjekter – som vedlikehold og en støtteordning som skal bidra til å flytte godstransport fra vei til bane.

Sist redigert tirsdag, 14 mai 2019 16:06

Beslektede artikler

Andre saker å lese

TorsdagsQuiz

25-04-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er torsdagens quiz. Svarene finner du lengst nede på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Luftrommet over Sør-Norge er midlertidig stengt – store forsinkelser i flytrafik…

25-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Luftrommet over Sør-Norge er midlertidig stengt – store forsinkelser i flytrafikken

Luftrommet over hele Sør-Norge er stengt torsdag morgen som følge av en teknisk feil hos Oslo Kontrollsentral. Norwegian har fått beskjed om at det vil være stengt til klokken 11.

Les mer i RingeriksAvisa

Tomt for Grandiosa flere steder – butikk innfører rasjonering

24-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Tomt for Grandiosa flere steder – butikk innfører rasjonering

Frysedisken er tom fra Grandiosa original flere steder etter at priskrigen brøt løs mandag. Nå varsler Kiwi på Løren i Oslo rasjonering.

Les mer i RingeriksAvisa

Asiatiske land rammet av hetebølge

24-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Asiatiske land rammet av hetebølge

Filippinene, Thailand, Bangladesh og flere andre asiatiske land er rammet av en hetebølge med temperaturer så høye at folk blir bedt om å holde seg inne.

Les mer i RingeriksAvisa