tirsdag, 14 mai 2019 16:04

Sparer 511 millioner på forsinkelse i planlegging av Ringeriksbanen

Skrevet av
Tog på Bergensbanen ved et oversvømt område ved Bolstadøyri i Voss kommune. Ringeriksbanen mellom Bærum og Hønefoss vil gjøre Bergensbanen betydelig kortere. Tog på Bergensbanen ved et oversvømt område ved Bolstadøyri i Voss kommune. Ringeriksbanen mellom Bærum og Hønefoss vil gjøre Bergensbanen betydelig kortere. Foto: Vidar Herre / Hordaland / NTB scanpix

Regjeringen sparer over en halv milliard kroner i 2019 på å skyve på planleggingen av Ringeriksbanen.

Den planlagte jernbanestrekningen, som vil gjøre Bergensbanen betydelig kortere, ble opprinnelig foreslått på 1890-tallet.

Etter en rekke runder med drøftinger og utredninger over en periode på over 120 år er arbeidet igjen blitt noe forsinket. Det bekrefter regjeringen i revidert nasjonalbudsjett.

Reguleringsplanen skulle egentlig vært fastsatt før jul, men er i stedet blitt endret. Høringsuttalelser gjorde det nødvendig å forandre planen og sende den på en ny, begrenset høring.

Regjeringen regner nå med at reguleringsplanen fastsettes etter sommeren i år. Dette gjør at også grunnerverv og andre planlagte aktiviteter må utsettes.

Årets bevilgning til fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 kan dermed reduseres med hele 511 millioner kroner. Mesteparten av pengene blir i stedet brukt på andre jernbaneprosjekter – som vedlikehold og en støtteordning som skal bidra til å flytte godstransport fra vei til bane.

Sist redigert tirsdag, 14 mai 2019 16:06

Beslektede artikler

Andre saker å lese

Mann filmet kvinner på toalett på utested

04-12-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann i 20-årene er tiltalt for å ha snikfilmet en rekke kvinner som gikk på toalettet på et utested i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

31.000 personer kan stå uten gyldig førerkort fra nyttår

03-12-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

31.000 personer kan stå uten gyldig førerkort fra nyttår

31.899 personer har ennå ikke fornyet sitt store, plastlaminerte førerkort. Fra årsskiftet er ikke disse førerkortene gyldige lenger.

Les mer i RingeriksAvisa

Bensinstasjon ranet

03-12-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Flere gjerningspersoner ranet en Circle K-stasjon på Tunga i Trondheim natt til lørdag.

Les mer i RingeriksAvisa