mandag, 29 februar 2016 12:00

Ringeriksbanen står ferdig om 8 år

Skrevet av

Den 29. februar kom forarbeidene for Norsk Transportplan. Og her har endelig Ringeriksbanen kommet på skinner for alvor. Nå er det bare tiden og veien.


Ringeriksbanen lå inne i NTP 2014-2023 med oppstart av planlegging i siste del av planperioden. Samferdselsdepartementet ba i brev av 20.12.13 om at Ringeriksbanen innlemmes i InterCity-satsingen.Regjeringen tok stilling til anbefalingen gjennom Statsbudsjettet for 2015.

I forarbeidene til NTP heter det bl.a. at "Ringeriksbanen er en ny jernbaneforbindelse mellom dagens stasjoner i Hønefoss og Sandvika. Banestrekningen er 40 km lang og ny trasé vil ha en tunellandel på 2/3. Banen krysser Kroksund og får stasjon på Sundvollen. I tillegg til stasjon for InterCity-togene på en oppgradert Hønefoss stasjon, bygges det en helt ny stasjon for fjerntog til og fra Bergen på Tolpinrud.

Ringeriksbanen og E16 på strekningen Skaret-Hønefoss gjennomføres som et felles prosjekt mellom Jernbaneverket og Statens veivesen, der Jernbaneverket har prosjektansvaret. Planavklaring vil skje gjennom statlig reguleringsplan. Planprogram for reguleringsplan med konsekvensutredning forventes fastsatt høsten 2016.

Beslektede artikler

Andre saker å lese

Vålerenga ydmyket serieleder Oilers

04-02-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Vålerenga knuste serieleder Stavanger Oilers 6-1 på hjemmebane lørdag. Steffen Thoresen spilte sin 914. kamp i norsk eliteserie da Manglerud Star tapte klart.

Les mer i RingeriksAvisa

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune uke 5

04-02-2023 Eiendomsoverdragelser Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune uke 5

Her er de ferske eiendomsoverdragelsene fra den siste uken.

Les mer i RingeriksAvisa

Storhamar dominerte mot Stavanger Oilers – Stjernen med maktdemonstrasjon

03-02-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Det ble en fest for hjemmefansen da Storhamar slo Stavanger Oilers på egen is i eliteserien ishockey. Stjernen ydmyket Frisk Asker i en målfest.

Les mer i RingeriksAvisa

Bil krasjet i gangbrua - E16 stengt på ubestemt tid

03-02-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Bil krasjet i gangbrua - E16 stengt på ubestemt tid

E16 mellom Skui og Sollihøgda er sperret i begge retninger på ubestemt tid etter at et kjøretøy kjørte inn i en gangbru. Det er ikke meldt om personskader.

Les mer i RingeriksAvisa