onsdag, 01 juli 2015 21:12

Nå kan de bygge E16 og Ringeriksbanen

Skrevet av
Disse karene er i startgropa Disse karene er i startgropa

(Vikersund/Solbergelva/Mandal/Skøyen, 1. juli 2015) Hæhre Entreprenør AS (Hæhre), Isachsen Gruppen AS (Isachsen) og TT Anlegg AS (TT) går sammen og skaper et helnorsk og ledende entreprenørselskap innen samferdsel i Norge. Samtidig går Øystein Stray Spetalen og Ole Enger inn på eiersiden i den nye grupperingen, hvor Enger tiltrer som arbeidende styreformann.

- Hæhre, Isachsen og TT utfyller hverandre svært godt og vil sammen danne et helnorsk entreprenørselskap. 1500 dyktige medarbeidere, lang erfaring, moderne maskinpark og solid kapitalbase vil gjøre det mulig for selskapene å konkurrere om store kontrakter innen samferdselssektoren, sier påtroppende styreleder Ole Enger.

Selskapene har over tid vist god lønnsomhet. Samlet ordrereserve er på over fem milliarder kroner, samtidig som driftsinntektene for 2016 vil overstige fem milliarder kroner. Den nye grupperingen eier blant annet 270 gravemaskiner, 140 dumpere, 53 borerigger, 212 lastebiler, 46 valser, 15 veihøvler, 19 knuseverk, 11 sikteverk, 868 biler og en komplett tunellavdeling. Maskin- og utstyrsparken holder en meget høy standard.

Hæhre, Isachsen og TT vil fortsette å operere som selvstendige selskaper i den nye konsernstrukturen. De unike bedriftskulturene har vært grunnlaget for suksessen til de tre virksomhetene og skal videreføres. Den finansielle kapasiteten er styrket ved at Øystein Stray Spetalen har investert betydelig kapital som går inn i selskapene.

- Hæhre, Isachsen og TT er svært fornøyd med å få Øystein og Ole med på eiersiden. Ole vil være en betydelig ressurs med sin lange industrielle erfaring, samtidig som selskapene står svært godt hverandre, både strategisk, kulturelt, geografisk og markedsmessig. Prosjektene blir bare større og større. Da er det helt avgjørende å ha styrke, kapital og størrelse til å sikre kontraktene og ikke minst arbeidsplassene til en helnorsk aktør, sier Albert Kr Hæhre på vegne av Hæhre, Isachsen og TT.

Transaksjonen er betinget godkjennelse fra Konkurransemyndighetene. Avtalepartene har inngått en avtale om konfidensialitet rundt detaljene i transaksjonene.

Sist redigert onsdag, 20 januar 2016 14:43

Beslektede artikler

Andre saker å lese

Dette bestiller hønefossingene hjem

23-07-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

Dette bestiller hønefossingene hjem

Wolt lanserte leveringstjenesten sin i Hønefoss i mai i år, og etter to måneders drift i byen er hønefossingenes favorittmat ganske tydelig. Selv om tilbudet er variert, er det allikevel...

Les mer i RingeriksAvisa

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

MandagsQuiz

22-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa