tirsdag, 18 juli 2023 12:57

Bruker Braathen Eiendom AS stengt gård?

Skrevet av
Fossveien 1B - To av vinduene i 2.etasje er nylig blendet Fossveien 1B - To av vinduene i 2.etasje er nylig blendet Foto: Frank Tverran

I mai 2019 fikk Braathen Eiendom AS varsel fra Ringerike bann- og redning om at det skulle holdes branntilsyn i Stabellsgate 1 den 26.juni.

Konklusjonen på branntilsynet kom fram i et brev av 28.6.19 hvor det bl.a. het:

- Eier må få en brannteknisk rådgiver til å vurdere hvilke tiltak som må gjøres for å få et forsvarlig brannteknisk nivå i bygningsmassen.
Forhold som må vurderes spesielt er brannsmitte mellom byggverk og gjennomføringer generelt. I tillegg må byggets tilstand for øvrig vurderes.

Brannvesenet ber om tilbakemedling med en handlingsplan innen 30.7.19.

Braathen Eiendom AS foretar seg ingen ting og brannvesenet purrer på tilbakemelding den 5.9.19 og gir en ny frist til 19.9.19 med tilbakemelding fra gårdeier.

Braathen Eiendom AS foretar seg fortsatt ingen ting og derfor sender brannvesenet et pålegg om retting av avvik den 17.10 med frist for gårdeier til 18.11.19. Man ber også om at det sendes skriftlig tilbakemelding om at pålegget er utbedret. Det varsles også om at gården blir stengt hvis pålegget ikke utføres.

Som å skvette vann på gåsa

Braathen Eiendom AS svarer fortsatt ikke og den 17.12.2019 kommer det vedtak om stenging av gården. (Gården var allerede stengt av kommuneoverlegen i Ringerike kommune på grunn av kloakkforhold ca ett år tidligere)

Mistanke om bruk

Den 8.juni i år skriver branntilsynsavdelingen et brev til Braathen Eiendom AS. Bakrunnen for brevet er at de har blitt gjort oppmerksomme på at eiendommens kontor er blitt tatt i bruk og at bygget er i bruk hver dag mellom klokka 11.00 og midnatt.
Braathen Eiendom AS har fått en frist til å besvare dette innen 4.8.23. Samtidig varsles det om at det vurderes å ilegge en tvangsmulkt begrenset oppad til 500.000 kroner dersom tidligere pålegg om stenging ikke blir overholdt.

Beslektede artikler

Andre saker å lese

Svindlere ringer fra norsk nummer og sier de er politiet

05-12-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politiet i Sørøst sier de nå får mange henvendelser fra folk som ringes opp av svindlere som utgir seg for å være politi.

Les mer i RingeriksAvisa

Mann dømt til forvaring for overgrep mot barn i alderen 6–13 år

05-12-2023 Nyheter NTB-Hans O. Torgersen - avatar NTB-Hans O. Torgersen

Mann dømt til forvaring for overgrep mot barn i alderen 6–13 år

En mann i 30-årene er dømt til 15 års forvaring for et stort antall grove overgrep mot barn. Den yngste var seks år gammel da overgrepet fant sted.

Les mer i RingeriksAvisa

Vegvesenet: Salt og sand hjelper ikke på glattisen

05-12-2023 Nyhetsklipp NTB-Snorre Schjønberg - avatar NTB-Snorre Schjønberg

Det er så kaldt at salt og sand ikke hjelper på verken hovedveier eller sideveier. Vegvesenet ber folk kjøre forsiktig på jobb tirsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Rema 1000 setter maksbegrensninger på enkelte julevarer

05-12-2023 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Sylteagurker, pepperkaker og tynnribber er varer som dagligvarekjeden Rema 1000 nå har innført maksbegrensninger per kunde på.

Les mer i RingeriksAvisa