tirsdag, 18 juli 2023 12:57

Bruker Braathen Eiendom AS stengt gård?

Skrevet av
Fossveien 1B - To av vinduene i 2.etasje er nylig blendet Fossveien 1B - To av vinduene i 2.etasje er nylig blendet Foto: Frank Tverran

I mai 2019 fikk Braathen Eiendom AS varsel fra Ringerike bann- og redning om at det skulle holdes branntilsyn i Stabellsgate 1 den 26.juni.

Konklusjonen på branntilsynet kom fram i et brev av 28.6.19 hvor det bl.a. het:

- Eier må få en brannteknisk rådgiver til å vurdere hvilke tiltak som må gjøres for å få et forsvarlig brannteknisk nivå i bygningsmassen.
Forhold som må vurderes spesielt er brannsmitte mellom byggverk og gjennomføringer generelt. I tillegg må byggets tilstand for øvrig vurderes.

Brannvesenet ber om tilbakemedling med en handlingsplan innen 30.7.19.

Braathen Eiendom AS foretar seg ingen ting og brannvesenet purrer på tilbakemelding den 5.9.19 og gir en ny frist til 19.9.19 med tilbakemelding fra gårdeier.

Braathen Eiendom AS foretar seg fortsatt ingen ting og derfor sender brannvesenet et pålegg om retting av avvik den 17.10 med frist for gårdeier til 18.11.19. Man ber også om at det sendes skriftlig tilbakemelding om at pålegget er utbedret. Det varsles også om at gården blir stengt hvis pålegget ikke utføres.

Som å skvette vann på gåsa

Braathen Eiendom AS svarer fortsatt ikke og den 17.12.2019 kommer det vedtak om stenging av gården. (Gården var allerede stengt av kommuneoverlegen i Ringerike kommune på grunn av kloakkforhold ca ett år tidligere)

Mistanke om bruk

Den 8.juni i år skriver branntilsynsavdelingen et brev til Braathen Eiendom AS. Bakrunnen for brevet er at de har blitt gjort oppmerksomme på at eiendommens kontor er blitt tatt i bruk og at bygget er i bruk hver dag mellom klokka 11.00 og midnatt.
Braathen Eiendom AS har fått en frist til å besvare dette innen 4.8.23. Samtidig varsles det om at det vurderes å ilegge en tvangsmulkt begrenset oppad til 500.000 kroner dersom tidligere pålegg om stenging ikke blir overholdt.

Beslektede artikler

Andre saker å lese

Gresk varme gir godvær i Sør-Norge de neste dagene

30-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Gresk varme gir godvær i Sør-Norge de neste dagene

Fra Trøndelag og nedover langs kysten til svenskegrensa er det meldt sommertemperaturer de neste dagene. Best vær blir det i vest.

Les mer i RingeriksAvisa

Taylor Swift kaprer de 14 øverste plassene på Billboards hitliste

30-04-2024 Musikk NTB - avatar NTB

Taylor Swift kaprer de 14 øverste plassene på Billboards hitliste

Taylor Swifts nye album fortsetter å slå rekorder. Nå har artisten tatt de 14 øverste plassene på USAs hitliste Billboard Hot 100.

Les mer i RingeriksAvisa

Undersøkelse: Flertallet mener eldre er underrepresentert i mediebildet

30-04-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Undersøkelse: Flertallet mener eldre er underrepresentert i mediebildet

Et flertall blant Norges befolkning mener at eldre er underrepresentert i mediebildet. Det kommer fram i Medieundersøkelsen 2024.

Les mer i RingeriksAvisa

Bill Skarsgård klar som actionhelt i ultravoldelige «Boy Kills World»

30-04-2024 Film NTB - avatar NTB

Bill Skarsgård klar som actionhelt i ultravoldelige «Boy Kills World»

«Uhyggelig voldelig» heter det om Bill Skarsgårds nye film «Boy Kills World» – der han spiller en rolle publikum ikke er vant til å se ham i.

Les mer i RingeriksAvisa