mandag, 06 februar 2023 11:19

Tapte ny sak: Braathen Eiendom må punge ut igjen

Skrevet av
Bilen på bildet er parkert slik at Bjerke ikke kan benytte sin parkeringsplass på betongplattingen (markert med rødt). Grønn linje er grensen mellom de to eiendommene. Bildet er tatt 6.2.23. Bilen på bildet er parkert slik at Bjerke ikke kan benytte sin parkeringsplass på betongplattingen (markert med rødt). Grønn linje er grensen mellom de to eiendommene. Bildet er tatt 6.2.23. Foto: Frank Tverran.

Etter å ha tapt en sak om eiendomsgrenser og bruksrett i Vestre Viken jordskifterett, satt Braathen Eiendom AS igjen med en advokatregning på 392.000 og gebyret i jordskiftesaken.

Det ble kostbare centimeter. Vi har tidligere omtalt denne saken her.

I kjent stil anket Braathen Eiendom AS denne saken også. Eidsivating Lagmannsrett avsa dom i saken den 31.1.23. Her ble anken fra Braathen Eiendom AS forkastet med unntak av at det ikke kunne settes opp gjerde mellom eiendommene.

Foruten selve eiendomsgrensen, har det vært uenighet om retten til å bruke en betongplatting som ligger på Bjerkes eiendom like inntil delet mellom de to eiendommene. Braathen Eiendom mente de hadde hevd på å benytte betongplattingen for vareleveranser til egen lasterampe og at Bjerke ikke kunne leie ut samme plassen til parkering. Da Braathen Eiendom i 2004 selv hadde foreslått en plass mellom betongplattingen og lasterampen regulert til parkeringsplass, fikk de ikke medhold i denne påstanden. Bjerke har derfor (fortsatt) full rett til å leie ut denne parkeringsplassen.

I tillegg til egne advokatomkostninger ble Braathen Eiendom AS dømt til å erstatte Bjerke & Co Eiendomsselskap AS sakskostnader for lagmannsretten med kr 302.181,-

Andre saker å lese

EasyPark inngår samarbeid med Kople

25-03-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

EasyPark inngår samarbeid med Kople

EasyPark utvider med nok en elbil-ladeaktør. Samarbeidet lanseres i slutten av mars, og vil gjelde for Koples ladestasjoner i hele Norge.

Les mer i RingeriksAvisa

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune i uke 12

25-03-2023 Eiendomsoverdragelser Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune i uke 12

Her er de ferskeste eiendomsoverdragelsene i Ringerike kommune.

Les mer i RingeriksAvisa

Over 400 politifolk skadd under protestene i Frankrike

24-03-2023 Nyheter NTB-AFP-Reuters - avatar NTB-AFP-Reuters

Over 400 politifolk skadd under protestene i Frankrike

441 politifolk ble skadd i sammenstøt med demonstranter under protestene i franske byer i går, opplyser innenriksminister Gérald Darmanin.

Les mer i RingeriksAvisa

Politiet i Hønefoss ønsker tips i savnetsak

24-03-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politiet i Hønefoss ønsker tips i savnetsak

Politiet i Hønefoss ønsker tips i forbindelse med at en kvinne er savnet fra Jevnaker.Den savnede er en etnisk norsk kvinne i 60-årene. Hun ble sist sett i Jevnaker sentrum...

Les mer i RingeriksAvisa