fredag, 06 november 2020 11:15

Stridighetene i Fossveien eskalerer

Skrevet av
Daglig leder i Braathen Eiendom AS, Marianna Fic Braathen (60), er ute med målbåndet etter at oppmålingsfirmaet har satt sine markeringer. Daglig leder i Braathen Eiendom AS, Marianna Fic Braathen (60), er ute med målbåndet etter at oppmålingsfirmaet har satt sine markeringer. Foto: Frank Tverran

Fordi eier av Braathen Eiendom AS, Per-Gulbrand P Braathen, nekter å legge en bue på kloakken fra gården og ut i Fossveien, har denne saken versert gjennom samtlige rettsinstanser. Braathen Eiendom AS har tapt saken i alle instanser. Det siste er at de har påklagd kommunens vedtak om å utføre arbeidene med kloakken for gårdeiers regning. Denne klagen er for tiden under behandling hos Fylkesmannen i Oslo og Viken.

Gården brukes

Til tross for at det er nedlagt forbud mot å bruke gården inntil kloakkforholdene er utbedret, er forhenværende advokat og varamedlem til styret i Braathen Eiendom AS, Per Johan Braathen, nesten daglig i bygningen flere timer av gangen.

Ny krangel

Bjerke Eiendom AS leier ut parkeringsplasser i sitt gårdsrom. Inne i samme gården har Braathen Eiendom AS normalt parkeringsplasser på sin eiendom inn mot egen husvegg. Men ikke nå som det er uferdige gravearbeider på stedet.

braathen2

Den blå markeringen er gjort av Berntsen Plan og Oppmåling (Foto: Frank Tverran)

Braathen Eiendom har funnet ut at de kan parkere sin bil inn mot trappen, men da får ikke Bjerke Eiendom benyttet den parkeringsplassen de har på en støpt platting like bak. Braathen mener de står på egen eiendom, mens Bjerke mener de står delvis inne på hans eiendom.

Oppmålingsfirma

I håp om å få en endelig slutt på denne diskusjonen, engasjerte Bjerke Berntsen Plan og Oppmåling slik at de kunne markere hvor eiendomsgrensen går. Men heller ikke dette var Braathen Eiendom fornøyd med. De mente markeringene til Berntsen Plan og Oppmåling var feil.

Jordskifteretten neste

Bjerke Eiendom AS har nå bragt saken inn for Jordskifteretten for å få en endelig avgjørelse på hvor grenselinjen mellom de to eiendommene går. Inntil videre har Bjerke Eiendom satt opp to betongblokker som hindrer all parkering i det omstridte området.

braathen3To solide hindringer er satt opp av Bjerke Eiendom AS (Foto: Frank Tverran)

Beslektede artikler

Andre saker å lese

Nordmann vant 254 millioner kroner i Eurojackpot

27-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Nordmann vant 254 millioner kroner i Eurojackpot

To spillere delte førstepremiepotten og vant svimlende 254.782.600 kroner hver i Eurojackpot fredag kveld. En av vinnerne er en mann fra Østlandet.

Les mer i RingeriksAvisa

Lørdagsquiz

27-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Dagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Storbrann på gård i Sverige – over 200 kyr døde

27-07-2024 Nyhetsklipp NTB/TT - avatar NTB/TT

Over 200 kyr mistet livet i en storbrann på en gård utenfor Örebro i Sverige natt til lørdag.

Les mer i RingeriksAvisa

MORRIS HØNEFOSS SØKER ASSISTERENDE BUTIKKSJEF 70%

26-07-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

MORRIS HØNEFOSS SØKER ASSISTERENDE BUTIKKSJEF 70%

(Annonse) Morris er en norsk butikkjede med et stort utvalg av motevesker, kofferter, bager, sekker og tilbehør fra flere kjente merkevarer. Vår visjon er å tilby kundene kvalitetsprodukter til hyggelige...

Les mer i RingeriksAvisa