torsdag, 14 september 2023 15:54

Minde og Hubred mistet grepet i Sverige

Skrevet av
Fra powerpoint-presentasjonen til Hubred Fra powerpoint-presentasjonen til Hubred

I årsberetningene til Minde & Minde AS og Hubred & Hubred AS, står følgende som en note til regnskapet:

"Når det gjelder fortsatt drift så inngikk Hubred & Hubred AS og Minde & Minde AS en samarbeidsavtale i september 2022 med Svensk Galopp AB. Samarbeidsavtalen skal lede til en langsiktig leiekontrakt med Svensk Galopp AB på 25 år i Svedala Kommun.
Styret vurderer med bakgrunn i ovenfornevnte at forutsetningene for fortsatt drift er til stede og årsregnskapet er satt opp under den forutsetning."

Dannet flere selskaper i Sverige

Den 5.9.22 opprettes selskapet Bara projekt Malmö AB. Her er Trond Christian Hubred administrerende direktør og Morten Thorvald Myhre viseadministrerende direktør. Da ingen av disse to er svenske, må de ha en svensk representant som kan være kontaktperson for svenske myndigheter (delgivningsmottagare). Denne kontaktpersonen var Malin Sophie Johnsen (Født 1999), men hun trakk seg fra vervet den 12.7.2023.

Den 5.12.22 ble selskapene Bara Galopp AB og Bara Galopp Invest AB registrert. Samme styret og ledelse som ovenfor. Også her trakk Malin Sophie Johnsen seg ut 12.7.23.

Svensk Galopp gjenopptok gamle planer

Styret i Svensk Galopp vedtok i slutten av juli 2022 å utrede mulighetene for å bygge en galoppbane utenfor Bara i Skåne. Dette under forutsetning av at Svensk Galopp etablerte leiekontrakt med en ekstern aktør, som skulle designe, bygge og finansiere hele anlegget. Alt med det endelige målet at Svensk Galopp leier en galoppbane for maksimalt 22 millioner SEK per år fra 1. januar 2027.

I henhold til generalforsamlingsvedtaket nedsatte styret i Swedish Gallop en egen styrings- og planleggingsgruppe, som i løpet av de neste ni månedene jobbet videre med oppdraget. I styringsgruppen sitter representanter fra hvert galopplag, samt styreleder og administrerende direktør i Svensk Galopp.

Relativt tidlig i prosessen etablerte Svensk Galopp en samarbeidsavtale med Bara Projekt Malmö AB. I løpet av høsten og vinteren ble det utarbeidet en overordnet prosjektbeskrivelse, generell kravspesifikasjon, grense- og ansvarsliste, tidsplan og beskrivelse av fremtidig selskapsstruktur.

Svidde av 1,7 mill før svenskene våknet

Det er helt utrolig at Svensk Galopp ikke gjorde minimalt av undersøkelser om en samarbeidspartner på et tidlig tidspunkt. Aksjekapitalen i Bara Projekt Malmö AB var SEK 25.000 og folkene bak selskapet visste man åpenbart lite om. Dette til tross for at det dreide seg om en utbygging som krevde titalls millioner i finansiering.
Forprosjektet alene skal i følge flere kilder vi har vært i kontakt med, dreie seg om ca 1,7 millioner svenske kroner. Så litt fikk jo nordmennene ut av sin "svenskehandel".

Det manglet ikke på advarsler

Personer i galoppmiljøet i Sverige forsøkte flere ganger å advare ledelsen i SG mot Bara Prosjekt Malmö AB. En person trakk seg også ut av arbeidskomiteen fordi, som vedkommende ga uttrykk for: Det virker nesten som om Svensk Galopp ikke tar inn over seg at det er Bara Prosjekt Malmö AB de samarbeider med, og ikke Spg Corporate Finance AS.
På en intern facebookgruppe, Galoppsportens aktiva, var det også flere advarende røster.

Til slutt våknet Svensk Galopp

I en pressemelding 29.5.2023 fra Svensk Galopp heter det at samarbeidet med Bara Projekt Malmö AB ikke fornyes. Forutsetningene og tilliten for et fortsatt samarbeide som skulle realisere prosjektet foreligger ikke lenger.
Nå jobber de videre med nye samarbeidspartnere.

Tilbake til det denne artikkelen begynte med: Forutsetningen for fortsatt drift i Minde & Minde AS og Hubred & Hubred AS er ikke lenger til stede. Nå venter vi på to konkurser.

Andre saker å lese

Nordmann vant 254 millioner kroner i Eurojackpot

27-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Nordmann vant 254 millioner kroner i Eurojackpot

To spillere delte førstepremiepotten og vant svimlende 254.782.600 kroner hver i Eurojackpot fredag kveld. En av vinnerne er en mann fra Østlandet.

Les mer i RingeriksAvisa

Lørdagsquiz

27-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Dagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Storbrann på gård i Sverige – over 200 kyr døde

27-07-2024 Nyhetsklipp NTB/TT - avatar NTB/TT

Over 200 kyr mistet livet i en storbrann på en gård utenfor Örebro i Sverige natt til lørdag.

Les mer i RingeriksAvisa

MORRIS HØNEFOSS SØKER ASSISTERENDE BUTIKKSJEF 70%

26-07-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

MORRIS HØNEFOSS SØKER ASSISTERENDE BUTIKKSJEF 70%

(Annonse) Morris er en norsk butikkjede med et stort utvalg av motevesker, kofferter, bager, sekker og tilbehør fra flere kjente merkevarer. Vår visjon er å tilby kundene kvalitetsprodukter til hyggelige...

Les mer i RingeriksAvisa