fredag, 30 oktober 2015 11:49

Her blir det himmeltrær

Skrevet av
Kirketomten i Hønefoss Kirketomten i Hønefoss Dronefoto:NITAR/Frank Tverran

Nå er det gjort avtale: Vi får ny kirke til 75 millioner. Et enstemmig Fellesråd inngår avtale med Obas AS om bygging av "Himmeltrærne".

- I det siste har det vært både oppturer og nedturer, sa Fellesrådets leder, Torbjørn Tangestuen. - Men vi har greid å finne en løsning innenfor den rammen vi kan klare. Dermed er dette en gledesdag for alle.Han berømmer også Obas AS for å ha kommet ned på en akseptabel pris. Han var også fornøyd med at de ikke hadde behøvd å gi avkall på funksjoner selv om de hadde redusert andre ting.

Dermed er det grunn til å trekke et lettelsens sukk da den endelige byggesummen er innenfor det beløpet Fellesrådet har til rådighet. Men da forventes det at Hønefoss menighetsråd greier å samle inn ca 4 millioner.

Byggestart blir allerede i desember 2015 og kirkedørene skal åpnes i januar 2017. Hvis alt går etter planen.Og det bør det nå, etter at Fellesrådet stilte med de siste 18 millionene som manglet.Uten dette solidariske løftet fra menighetene hadde det ikke vært mulig å gjennomføre prosjektet.

Justeringer
Det høyeste punktet på kirketaket er noe redusert i høyde, men ikke mer enn at kirken beholder sin tiltenkte og opprinnelige profil. Det blir også stålsøyler kledd med tre i stedet for betongsøyler og dragere. Man har også kuttet ut tegl i tak og fasade.

Kunstnerisk utsmykning
Tre kunstnere vil levere skisseprosjekt på utsmykning. Det er Peter Sutton, Jorunn Sannes og Per Odd Aarrestad. En av disse vil senere bli valgt, men de kan ikke begynne arbeidet før det foreligger skisser på hvordan orgelet blir. Orgelet blir stående framme på venstre side av fondveggen.

Byggeplass på en kirkegård
Kirkeverge Kjetil Gjerde er klar på at selv om dette nå blir en byggeplass, så vil ikke de nærmeste gravene komme i berøring med byggearbeidet. Det vil bli holdt en rekke informasjonsmøter for pårørende og festere før byggestart 1. desember. Det vil bli banket ned tykke jernplater i bakken mellom kirkegården og byggeskjakten. Bare ben fra stillaset vil komme ut i gravrekka.

Hønefoss kirke

Her kommer den nye kirketrappa. Fra venstre: Kirkeverge Kjetil Gjerde, leder av kirkelig fellesråd Torbjørn Tangestuen, prost Kristin Moen Saxegaard, sogneprest Tor-Magnus Amble og avtroppende leder av Hønefoss menighetsråd Atle Olav Ljåstad.

Les også: Hønefoss kirke i ruiner

himmeltraer kirken

Sist redigert mandag, 09 november 2015 18:36

Andre saker å lese

Kaja Vang er tilbake

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Kaja Vang meldte oppløsning på sitt foretak Kaja Vang AS i november 2021. Nå er beslutningen om oppløsning reversert og selskapet er aktivt igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Bortvist fra Hønefoss

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

To menn, begge i slutten av tenårene, ble natt til søndag bortvist fra Hønefoss sentrum av politiet. Grunnen til bortvisningen var at de hadde lagd bråk på et serveringssted.

Les mer i RingeriksAvisa

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

27-01-2023 Nyhetsklipp Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

Økte levekostnader har satt i gang en ny bølge med svindelforsøk - disse sikter seg inn på vanlige mennesker som allerede er i en tøff situasjon. Spørsmålet er derfor -...

Les mer i RingeriksAvisa