fredag, 20 november 2015 13:45

Hønefoss kirke er signert

Skrevet av
Daglig leder i OBAS Øst AS, Rune Karlsen og leder av Ringerike kirkelige fellesråd, Thorbjørn Tangestuen signerer kontrakten. Daglig leder i OBAS Øst AS, Rune Karlsen og leder av Ringerike kirkelige fellesråd, Thorbjørn Tangestuen signerer kontrakten. Foto: Frank Tverran

Det var stor bløtkake til kaffen og gemyttelig humør da den endelige kontrakten om Hønefoss kirke ble signert på kirkekontoret i Hønefoss fredag.

Foruten daglig leder i OBAS og leder av fellesrådet Thorbjørn Tangestuen, møtte kirkeverge Kjetil Gjærde. Med seg hadde han også konsulent André Linders fra firmaet HR-prosjekt AS. HR Prosjekt utførte i 2014 ca. 500 byggeprosjekter innenfor prosjektledelse og prosjektadministrasjon for offentlig og privat sektor innen bygg- og anleggsbransjen. Han er derfor byggherres representant og skal holde et øye på at entreprenøren gjør jobben sin "etter boka" fra A til Å.

Byggearbeidene begynner i desember og den siste prognosen på estimert byggetid er 16 måneder. Det betyr kirkeåpning ca. mars/april 2017. Det vil bli satt opp et webkamera slik at alle kan følge byggeprosessen.

Mest bråk i starten
Det meste av bråket blir ganske fort unnagjort. Det gjelder nedbanking av stålplater (spunting) for at sideveggene i byggegropa ikke skal rase inn. Fra spuntingen begynner til den er ferdig går det ca 2 uker. Deretter blir det mer "normal" byggestøy.

Stopper ved begravelser
Når det er begravelser ute på kirkegården, vil byggearbeidet ta pause. Men under seremonier i krematoriet må byggearbeidene fortsette, dette fordi det er så mange seremonier der at man ellers ikke ville fått gjor mye.

Inntil 40-50 personer vil jobbe på bygget - i snitt kansje 20 personer. Folkene vil i hovedsak komme fra søndre Buskerud og andre nærliggende områder. Ingen vil bo midlertidig i Hønefoss.

Signering av kontrakt på Hønefoss kirke
Det er mye å skrive under på. Fra venstre daglig leder Rune Karlsen i Obas, konsulent André Linders i HR-prosjekt AS, kirkeverge Kjetil Gjærde og leder i Fellesrådet Thorbjørn Tangestuen (Foto: Frank Tverran)

del oss

Sist redigert fredag, 20 november 2015 14:43

Andre saker å lese

Høyre med ny knallmåling

21-03-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre med ny knallmåling

Regjeringsmakten ville skiftet til borgerlig side dersom det var valg i dag, ifølge ny måling. Høyre får 34,6 prosent.

Les mer i RingeriksAvisa

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

21-03-2023 Nyheter NTB-TT - avatar NTB-TT

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

Tross økt innsats fra politiet mot skytinger og sprengninger i Stockholm, er det så langt ingenting som tyder på at den gjengrelaterte voldsspiralen avtar.

Les mer i RingeriksAvisa

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

21-03-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

Papirløse barn lever med angst og får ikke nok helsehjelp eller skolegang, ifølge en ny rapport fra Kirkens Bymisjon. De påpeker brudd på barnekonvensjonen.

Les mer i RingeriksAvisa

Lørdag 25.3 starter fotballen

21-03-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Hønefoss møter Øvrevoll Hosle på AKA arena til årets første kamp i 1.divisjon for kvinner lørdag den 25.3 kl 13.00.Billetter kan du kjøpe her    

Les mer i RingeriksAvisa