fredag, 04 januar 2019 08:26

Peder Gjerdrum kritisk til kirkeasyl i Hønefoss kirke

Hønefoss kirke Hønefoss kirke Foto: Frank Tverran

Lokalt tillitsvalgt i Den norske kirke Peder Gjerdrum er kritisk til at den familien som i fjor fikk kirkeasyl i Hønefoss, ikke ser ut til å forlate kirken.

Gjerdrum, som også er fast varamedlem i Hønefoss menighetsråd, sier til Vårt Land at familiens tilstedeværelse påvirker menighetens ordinære aktiviteter.

– Vi sa ja til å gi dem et akutt kirkeasyl. Men nå har de bodd i kirken i snart ett år, og det er meget usikkert om de vil forlate kirken om de ikke vinner fram i retten til sommeren, sier Gjerdrum.

Prost i Ringerike prosti, Kristin Moen Saxegaard, sier hun ikke kjenner igjen oppsummeringen av asylsaken slik Gjerdrum beskriver den.

– Men jeg erkjenner at saken er vanskelig, og at kirken ikke hadde sett for seg et så langvarig kirkeasyl. Nå har vi ikke et valg, vi må støtte opp om familien og deres krevende livssituasjon, sier hun.

Den afghanske familien mistet retten til å bli i landet etter lagmannsretten avviste en begjæring fra familien om å legge ned et forbud mot at deres asylavslag kan iverksettes før deres ankesak blir behandlet. Saken kommer opp for retten i sommer.

I slutten av februar i fjor hentet politiet, etter en beslutning gjort av PU, ekteparet og deres tre barn ut av menighetshuset på Fitjar. Familien søkte derfor tilflukt i Hønefoss kirke.

Peder Gjerdrums innlegg i Vårt Land kan du lese her.

Andre saker å lese

Høyre med ny knallmåling

21-03-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre med ny knallmåling

Regjeringsmakten ville skiftet til borgerlig side dersom det var valg i dag, ifølge ny måling. Høyre får 34,6 prosent.

Les mer i RingeriksAvisa

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

21-03-2023 Nyheter NTB-TT - avatar NTB-TT

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

Tross økt innsats fra politiet mot skytinger og sprengninger i Stockholm, er det så langt ingenting som tyder på at den gjengrelaterte voldsspiralen avtar.

Les mer i RingeriksAvisa

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

21-03-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

Papirløse barn lever med angst og får ikke nok helsehjelp eller skolegang, ifølge en ny rapport fra Kirkens Bymisjon. De påpeker brudd på barnekonvensjonen.

Les mer i RingeriksAvisa

Lørdag 25.3 starter fotballen

21-03-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Hønefoss møter Øvrevoll Hosle på AKA arena til årets første kamp i 1.divisjon for kvinner lørdag den 25.3 kl 13.00.Billetter kan du kjøpe her    

Les mer i RingeriksAvisa