fredag, 30 oktober 2015 09:04

Et av Ringerikes mest kjente merkevarer feirer 65

Skrevet av
Arne Vidar er en stolt pølsemaker Arne Vidar er en stolt pølsemaker

I forbindelse med at den populære pølsemakeren Leiv Vidar as på Hønefoss fyller 65 år søndag den 1.november, utgis det i disse dager en egen Leiv Vidar pølsebok som både er en historisk reise tilbake i tid for Leiv Vidar og et historisk tilbakeblikk på arbeidsliv og hverdagsliv i Hønefoss og på Ringerike.

vidarjub2Leiv Vidar har alltid vært en ansett arbeidsgiver i byen, og selv om det har vært både opp- og nedturer opplever de ansatte fremdeles at dette er et godt sted å jobbe.
Dagens eier, Arne Vidar, sier i en kommentar at han setter stor pris på det engasjementet som medarbeiderne har oppvist over tid og mener det definitivt er en styrke at de ansatte er så lojale til bedriften. Selv om bedriften nok er mest kjent for sine Rolling Stones konserter og kjedeavtaler med store kunder som Statoil, Narvesen og 7-Eleven, er en viktig del av arven og kulturen i bedriften å dele med andre, både med ansatte og med samfunnet forøvrig.

Utallige prosjekter i inn- og utland har derfor fått støtte fra bedriften og dens ansatte.
- Både for meg personlig og for oss i Leiv Vidar har det ikke vært viktig å skryte av det vi gjør overfor andre, men heller å bruke prosjektene og menneskene vi møter som en spore til å motivere hverandre til å oppnå best mulig resultater slik at vi kan få enda mer å dele. Dette er også en del av den arven som min far, Leiv Vidar, la ned som en av pilarene i bedriften og som lever videre i dag, 65 år etter at det hele startet nede i Stangsgata, sier Arne Vidar.
 
Daglig leder Tore Tveit sier at det er spesielt at så mange medarbeidere velger å bruke så store deler av sitt yrkesaktive liv i bedriften, og ser dette som en anerkjennelse av jobben de ansatte og ledelsen sammen gjør for å skape et godt arbeidsmiljø og høy trivsel på jobben.
- Når vi vet at kravene om effektivitet stadig går oppover, samtidig som sykefraværet har gått motsatt vei, er dette en solid bekreftelse på det gode samarbeidet som hersker hos Leiv Vidar. I løpet av disse årene har vi også bygget opp et blomstrende datterselskap i Sverige, som nå produserer nesten dobbelt så mye som vi gjør i Hønefoss. Det viser også at pølsekompetansen i Hønefoss er en skikkelig eksportvare.

Feiringen av jubileumsåret startet allerede tidligere i år med en flott tur til Budapest for alle ansatte. På selve dagen, som kommer midt i sesongoppkjøringen til jul, har ikke bedriftens ansatte tid til å feire, men tar det igjen på årsfesten i februar neste år.

- Men vi har allerede begynt å glede oss til de neste 65 årene og feiring av nye seiere, avslutter en smilende Tore Tveit.

vidarjub3
Daglig leder Tore Tveit på "kjøla"

Sist redigert fredag, 30 oktober 2015 09:13

Andre saker å lese

Høyre med ny knallmåling

21-03-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre med ny knallmåling

Regjeringsmakten ville skiftet til borgerlig side dersom det var valg i dag, ifølge ny måling. Høyre får 34,6 prosent.

Les mer i RingeriksAvisa

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

21-03-2023 Nyheter NTB-TT - avatar NTB-TT

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

Tross økt innsats fra politiet mot skytinger og sprengninger i Stockholm, er det så langt ingenting som tyder på at den gjengrelaterte voldsspiralen avtar.

Les mer i RingeriksAvisa

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

21-03-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

Papirløse barn lever med angst og får ikke nok helsehjelp eller skolegang, ifølge en ny rapport fra Kirkens Bymisjon. De påpeker brudd på barnekonvensjonen.

Les mer i RingeriksAvisa

Lørdag 25.3 starter fotballen

21-03-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Hønefoss møter Øvrevoll Hosle på AKA arena til årets første kamp i 1.divisjon for kvinner lørdag den 25.3 kl 13.00.Billetter kan du kjøpe her    

Les mer i RingeriksAvisa