tirsdag, 05 september 2023 18:17

Politiet etter drapet på Jonas Henriksen: Får inn relevant informasjon

Skrevet av
17. august ble 30 år gamle Jonas Henriksen funnet død like ved en hytte ved Nes i Ådal. Politiet vet fortsatt ikke hvorfor Henriksen var i området. 17. august ble 30 år gamle Jonas Henriksen funnet død like ved en hytte ved Nes i Ådal. Politiet vet fortsatt ikke hvorfor Henriksen var i området. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål etter drapet på Jonas Henriksen, men politiet mener de daglig får informasjon som er viktige brikker i etterforskningen.

17. august ble 30 år gamle Jonas Henriksen funnet død like ved en hytte ved Nes i Ådal. Av mange ubesvarte spørsmål i saken, er dette er av hovedspørsmålene, sier politiadvokat Tine Henriksen til NTB.

– Status nå er at vi ikke vet hvorfor han var der. Det er et pågående arbeid å kartlegge, sier Henriksen.

Ingen pågrepet

Snart tre uker etter at drapet fant sted, er fortsatt ingen pågrepet. Om etterforskningen holder politiet kortene tett til brystet, men sier det er en komplisert sak og at de tar høyde for at det vil ta tid å få saken tilstrekkelig belyst.

– Men ut fra den jobben som gjøres hver dag, mener vi at vi fortløpende får relevant informasjon som på en måte er viktige brikker. Men jeg kan ikke gå mer i detalj, sier Henriksen om progresjonen i etterforskningen.

Et annet viktig spørsmål som står ubesvart er om drapet kan ha sammenheng med gamle saker, der Jonas Henriksen har hatt status som fornærmet. I podkasten Avhørt fortalte han om trusler og hærverk i tiden forut for drapet.

– Vi vet ikke om det er en sammenheng med en eller flere av disse sakene. Vi gjør fremdeles nye undersøkelser i flere av sakene, men det er for tidlig å si om det er noen sammenheng, sier politiadvokaten.

Funnet i bil

Ifølge podkasten ble Henriksen funnet drept i bilen sin ved hytta, men verken dødsårsak eller eventuelt drapsvåpen ønsker Henriksen å si noe om.

– Vi har en klar formening om hvordan han ble drept, men ønsker ikke å si noe mer om dette på nåværende tidspunkt, har Henriksen tidligere uttalt.

Så langt har det kommet inn over 300 tips i saken – flere av dem interessante, ifølge politiadvokaten.

Sist redigert onsdag, 20 september 2023 09:12

Andre saker å lese

Russland: Ukrainsk rakett har truffet svartehavsflåtens hovedkvarter på Krim

22-09-2023 Nyhetsklipp NTB-Reuters - avatar NTB-Reuters

Minst én ukrainsk rakett har truffet den russiske svartehavsflåtens hovedkvarter i Sevastopol på Krim-halvøya, bekrefter lokale myndigheter.

Les mer i RingeriksAvisa

Ap-nestor Martin Kolberg mener partiet er i krise – vil ha SV i regjering

22-09-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Ap-nestor Martin Kolberg mener partiet er i krise – vil ha SV i regjering

– At partiledelsen ikke vil kalle dette en krise, forsterker krisen, mener Martin Kolberg. Han ber Støre invitere SV inn i regjeringen, men de vil ikke redde Ap.

Les mer i RingeriksAvisa

Analytikere: Ukraina første gang bak Russlands tredje forsvarslinje

22-09-2023 Nyheter NTB-AFP-TT - avatar NTB-AFP-TT

Analytikere: Ukraina første gang bak Russlands tredje forsvarslinje

Ukrainske styrker opererer enkelte steder vest i Zaporizjzja bak Russlands tredje og siste forsvarslinje, ifølge Institute for the study of war (ISW).

Les mer i RingeriksAvisa

Nå er det jul igjen – i alle fall på radio

22-09-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå er det jul igjen – i alle fall på radio

Mens eplene fremdeles henger røde på trærne, starter Lise Askvik friskt opp årets juleradio. Det skjer på dagen tre måneder før julaften, den 24. september. Juleradioen kan høres over hele...

Les mer i RingeriksAvisa