mandag, 09 mars 2020 23:03

Meling frykter at Krekar blir koronasmittet i Italia

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Najumuddin Faraj Ahmad, kjent som mulla Krekar, kan ikke utleveres til Italia, fordi han er i risikogruppen for koronasmitte, mener hans forsvarer Brynjar Meling. Najumuddin Faraj Ahmad, kjent som mulla Krekar, kan ikke utleveres til Italia, fordi han er i risikogruppen for koronasmitte, mener hans forsvarer Brynjar Meling. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mulla Krekar kan ikke utleveres til Italia, fordi han er i gruppen som kan bli rammet spesielt hardt av koronasmitte, mener forsvareren hans Brynjar Meling.

– Selv ikke mulla Krekar skal risikere å bli sendt ut til et sted hvor andre mennesker blir frarådet å oppholde seg, sier mulla Krekars forsvarer Brynjar Meling til NRK.

Meling mener 63 år gamle Krekar står i fare for å bli alvorlig syk, dersom han utleveres til Italia.

– Jeg skal ikke gå inn på hans helsemessige detaljer, men det er helt åpenbart at alderen i seg selv innebærer at han er i risikogruppen, sier Meling.

Advokaten sender et skriv med kravet til Justis- og beredskapsdepartementet.

I februar kom vedtaket fra departementet om at Najumuddin Faraj Ahmad, kjent som mulla Krekar, kan utleveres til Italia. Der ble han i fjor sommer dømt til tolv års fengsel for å ha planlagt terror.

Meling påpeker at retten som behandlet saken er i Nord-Italia, et av de områdene som er rammet. I Italia er det registrert 9.172 smittetilfeller og 463 dødsfall, som følge av koronaviruset.

NTB

Andre saker å lese

TorsdagsQuiz

25-04-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er torsdagens quiz. Svarene finner du lengst nede på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Luftrommet over Sør-Norge er midlertidig stengt – store forsinkelser i flytrafik…

25-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Luftrommet over Sør-Norge er midlertidig stengt – store forsinkelser i flytrafikken

Luftrommet over hele Sør-Norge er stengt torsdag morgen som følge av en teknisk feil hos Oslo Kontrollsentral. Norwegian har fått beskjed om at det vil være stengt til klokken 11.

Les mer i RingeriksAvisa

Tomt for Grandiosa flere steder – butikk innfører rasjonering

24-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Tomt for Grandiosa flere steder – butikk innfører rasjonering

Frysedisken er tom fra Grandiosa original flere steder etter at priskrigen brøt løs mandag. Nå varsler Kiwi på Løren i Oslo rasjonering.

Les mer i RingeriksAvisa

Asiatiske land rammet av hetebølge

24-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Asiatiske land rammet av hetebølge

Filippinene, Thailand, Bangladesh og flere andre asiatiske land er rammet av en hetebølge med temperaturer så høye at folk blir bedt om å holde seg inne.

Les mer i RingeriksAvisa