tirsdag, 03 oktober 2017 10:33

Politisk venneløs varaordfører nektes verv i Drammen

Skrevet av NTB
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Drammens omstridte varaordfører Yousuf Gilani (V) var mandag tilbake på jobb etter å ha vært i permisjon siden mai. Hans eget parti ønsker ikke at han fortsetter som gruppeleder. Drammens omstridte varaordfører Yousuf Gilani (V) var mandag tilbake på jobb etter å ha vært i permisjon siden mai. Hans eget parti ønsker ikke at han fortsetter som gruppeleder. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Drammens omstridte varaordfører Yousuf Gilani (V), er møtt med en tverrpolitisk kald skulder etter at han kom tilbake på jobb mandag. Gilani har hatt permisjon fra alle sine politiske verv siden mai i år.

– Det er sterkt beklagelig at Drammen har en varaordfører uten tillit i bystyret og i eget parti, sier gruppeleser Eivind Knudsen i Arbeiderpartiet (Ap) til Drammens Tidende.

Gilani, som er siktet for identitetskrenkelse etter beskyldninger om at han har gitt seg ut for å være en annen i en epost til kommunen, har møtt bred tverrpolitisk fordømmelse – også fra sine egne. Han nekter for anklagene.

– Gilani har ingen verv i Drammen Venstre, heller ikke som gruppeleder, sier generalsekretær Trond Enger i Venstre til Drammens Tidende.

Drammen Venstre har bedt Yousuf Gilani søke fritak ut perioden, og Eidi Ann Hansen fungerer i dag som gruppeleder. Hun tok over da Gilani tok permisjon.

– Jeg er fortsatt gruppeleder og blir det inntil gruppa gjør et annet valg, sier Hansen.

Gilani sier han vil ta opp saken på partiets neste gruppemøte, som er 15. oktober. Saken rundt Gilani har vakt betydelig oppmerksomhet, og mange spør om Gilani i det hele tatt kan fungere som varaordfører slik situasjonen er. Drammens Tidende adresserte det spørsmålet med følgende kommentar i sin leder tirsdag :

«Så lenge Yousuf Gilani har tillit til seg selv, og ønsker å bli sittende, er han varaordfører i Drammen».

Avisen påpeker at Gilani er valgt for fire år, som gir ham rett til å titulere seg varaordfører, og på en godtgjørelse på 194.132 kroner i året.

Ordfører Tore O. Hansen (H) har gjort det klart at han ikke tror Gilani får spesielt mye å gjøre fremover.