fredag, 22 september 2023 10:04

Analytikere: Ukraina første gang bak Russlands tredje forsvarslinje

Bildet er tatt nær fronten i Bakhmut, noen timer øst for Zaporizjzja. Illustrasjonsfoto. Bildet er tatt nær fronten i Bakhmut, noen timer øst for Zaporizjzja. Illustrasjonsfoto. Foto: Alex Babenko / AP / NTB

Ukrainske styrker opererer enkelte steder vest i Zaporizjzja bak Russlands tredje og siste forsvarslinje, ifølge Institute for the study of war (ISW).

Den amerikanske tankesmia trekker denne konklusjonen basert på geotaggede bilder fra regionen sør i landet. Imidlertid er det ikke snakk om noe fullt gjennombrudd.

Bilder publisert torsdag viser ukrainske pansrede kjøretøy sør for de russiske skyttergravene og sperringene som utgjør den tredje forsvarslinjen. Disse skal være innblandet i «begrensede kamper» vest for byen Verbove.

Det er usikkert om de ukrainske styrkene klarer å holde stillingene. Like fullt er dette de første kjente bildene av deres pansrede kjøretøy bak tredje forsvarslinje. Dette er viktige tegn på progresjon i motoffensiven, skriver ISW.

Andre saker å lese

Svindlere ringer fra norsk nummer og sier de er politiet

05-12-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politiet i Sørøst sier de nå får mange henvendelser fra folk som ringes opp av svindlere som utgir seg for å være politi.

Les mer i RingeriksAvisa

Mann dømt til forvaring for overgrep mot barn i alderen 6–13 år

05-12-2023 Nyheter NTB-Hans O. Torgersen - avatar NTB-Hans O. Torgersen

Mann dømt til forvaring for overgrep mot barn i alderen 6–13 år

En mann i 30-årene er dømt til 15 års forvaring for et stort antall grove overgrep mot barn. Den yngste var seks år gammel da overgrepet fant sted.

Les mer i RingeriksAvisa

Vegvesenet: Salt og sand hjelper ikke på glattisen

05-12-2023 Nyhetsklipp NTB-Snorre Schjønberg - avatar NTB-Snorre Schjønberg

Det er så kaldt at salt og sand ikke hjelper på verken hovedveier eller sideveier. Vegvesenet ber folk kjøre forsiktig på jobb tirsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Rema 1000 setter maksbegrensninger på enkelte julevarer

05-12-2023 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Sylteagurker, pepperkaker og tynnribber er varer som dagligvarekjeden Rema 1000 nå har innført maksbegrensninger per kunde på.

Les mer i RingeriksAvisa