lørdag, 23 september 2023 10:13

Enormt synkehull stenger E6 nær Göteborg: – Så trær falle og bakken gli bort

Ifølge Aftonbladet ble hullet ved 3-tiden anslått å være opp mot 250 meter i diameter. Det kan også ha gått ras andre steder på veistrekningen. Ifølge Aftonbladet ble hullet ved 3-tiden anslått å være opp mot 250 meter i diameter. Det kan også ha gått ras andre steder på veistrekningen. Foto: Adam Ihse / TT / NTB

Et synkehull på flere hundre meter i diameter gjør at E6 er stengt nord for Göteborg. Flere kjøretøy er rammet, og tre personer er skadd.

Nødetatene ble varslet om hendelsen ved Stenungsund klokka 1.45 natt til lørdag. Store mengder regn skal ha ført til synkehullet. Ambulanser og andre nødetater er på stedet.

– Tre skadde er fraktet til sykehus, opplyser vakthavende befal Fredrik Flyberg i politiet til nyhetsbyrået TT.

Til SVT sier han at personene har fått «mindre bruddskader» og at det så langt ikke er opplysninger om at noen er alvorlig skadd.

– Et område på flere hundre meter i alle retninger er rammet, opplyser Niclas Fogelqvist, vaktleder for redningstjenesten i Stor-Göteborg.

250 meter i diameter

E6 er stengt både i nordgående og sørgående retning, og i tillegg er en sidevei rammet. Et ukjent antall biler og en buss har havnet i synkehullet, ifølge redningslederen.

– Veien er helt stengt i begge retninger og vil være det i lang tid, sier Lidia Bradaric, alarm- og kontrolloperatør ved redningstjenesten i Stor-Göteborg til TT lørdag morgen.

Ifølge Aftonbladet ble hullet ved 3-tiden anslått å være opp mot 250 meter i diameter. Det kan også ha gått ras andre steder på veistrekningen.

Et dronebilde fra stedet viser at veien har fått store skader. De største ødeleggelsene ser ut til å ha skjedd i nærheten av en bensinstasjon, der en stor sprekk går over landskapet. Flere lastebiler i området har fått skader og står på skakke.

Også bygninger i nærheter fått skader, men det skal ikke dreie seg om boliger. Aftonbladet skriver at en hamburgerrestaurant er rammet.

– Glad jeg står her uskadd

Michail Romanescu var en av flere sjåfører som sto parkert med lastebiler i området da raset gikk natt til lørdag.

– Plutselig så jeg hvordan asfalten begynte å slå sprekker. Da var det bare å legge på flukt. Jeg er bare glad for at jeg står her uskadd, sier han til Dagens Nyheter.

Romanescu sier hengeren er skadd, og at lastebilen ikke kan kjøres. En kollega av ham sier til DN at han våknet og kjente hvordan alt rørte seg rundt ham.

– Jeg så trær falle og bakken liksom bare gli bort. Hamburgerrestauranten er helt ødelagt, huset er flyttet sikkert fem meter, sier han.

En tredje sjåfør, Uladzislau Miklash, sier til P4 Vest at han våknet da lastebilen hans begynte å gli ned i et hull.

– Området utsatt for skred

Håkon Heyerdahl, geotekniker og avdelingsleder i Norges geotekniske institutt, sier til VG at det er et større kvikkleireskred som har gått ved Stenungsund.

– Det er et større område som har flyttet seg. Dette er et stort kvikkleireskred. Det er heller ikke det første kvikkleireskredet som har gått i området. Området er ganske utsatt for skred, sier han.

Redningstjenesten opplyser at flere ras ikke kan utelukkes, og folk bes holde seg vekk fra området.

Vil påvirke trafikken lenge

Ifølge politiet ventes hendelsen å få «enorme» konsekvenser for trafikken i lang tid framover.

– Trafikverket regner med omfattende og tidkrevende arbeid. Vi håper at vi kan få en klarere oversikt når det blir lysere ute, sier Bengt Olsson, pressesjef i Trafikverket, til TT på morgenkvisten.

Trafikken blir foreløpig omdirigert langs vei 650.

Andre saker å lese

Svindlere ringer fra norsk nummer og sier de er politiet

05-12-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politiet i Sørøst sier de nå får mange henvendelser fra folk som ringes opp av svindlere som utgir seg for å være politi.

Les mer i RingeriksAvisa

Mann dømt til forvaring for overgrep mot barn i alderen 6–13 år

05-12-2023 Nyheter NTB-Hans O. Torgersen - avatar NTB-Hans O. Torgersen

Mann dømt til forvaring for overgrep mot barn i alderen 6–13 år

En mann i 30-årene er dømt til 15 års forvaring for et stort antall grove overgrep mot barn. Den yngste var seks år gammel da overgrepet fant sted.

Les mer i RingeriksAvisa

Vegvesenet: Salt og sand hjelper ikke på glattisen

05-12-2023 Nyhetsklipp NTB-Snorre Schjønberg - avatar NTB-Snorre Schjønberg

Det er så kaldt at salt og sand ikke hjelper på verken hovedveier eller sideveier. Vegvesenet ber folk kjøre forsiktig på jobb tirsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Rema 1000 setter maksbegrensninger på enkelte julevarer

05-12-2023 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Sylteagurker, pepperkaker og tynnribber er varer som dagligvarekjeden Rema 1000 nå har innført maksbegrensninger per kunde på.

Les mer i RingeriksAvisa