fredag, 22 september 2023 09:50

Nå er det jul igjen – i alle fall på radio

Skrevet av
Lise Askvik går på lufta med Juleradioen allerede 24. september. Lise Askvik går på lufta med Juleradioen allerede 24. september. Foto: Bauer Media

Mens eplene fremdeles henger røde på trærne, starter Lise Askvik friskt opp årets juleradio. Det skjer på dagen tre måneder før julaften, den 24. september. Juleradioen kan høres over hele landet med julemusikk og hyggelig selskap døgnet rundt frem til siste barnål ligger trygt i støvsugeren.

– Julemusikk på radio er veldig populært, og lyttertallene skyter i været når adventstiden nærmer seg. Men vi ser også at mange liker å tjuvstarte på julestemningen allerede fra månedsskiftet september-oktober, sier den erfarne programlederen.

– Kanskje det er for å dra ut den gode, lune julefølelsen over tid?

– Lykkepille for øret

Lise Askvik er godt kjent med å lage radiosendinger i og rundt julen, etter mange år i ulike radiokanaler. Likevel kan hun forsikre om at hun aldri blir lei.

– Julemusikk er som en lykkepille for øret, sier hun, og legger til at hun er glad for å se at mange er like glad i musikken og stemningen i førjulstiden som hun selv er.

Ifølge Nielsen lyttet over 300 000 mennesker til Juleradioen i oktober i fjor. I november økte antallet lyttere til over 750 000, og i løpet av desember var over 1,6 millioner innom kanalen, som sender julemusikk hele døgnet.

Juleradio syv år på rad

Bak Juleradioen står Bauer Media, som ellers er kjent for radiostasjoner som Radio Vinyl, Radio Norge, Radio Topp 40 og Radio Rock, i tillegg til podkaster som Avhørt, Siri og de gode hjelperne og Langkjøring med Geir Schau. Ansvarlig redaktør, Kristoffer Vangen, er veldig fornøyd med at Juleradioen snart går på lufta for syvende år på rad.

– Det har blitt en av årets hyggeligste arbeidsoppgaver, og det er ekstra gledelig at Juleradioen også leverer svært gode lyttertall, sier han.

Juleradioen er tilgjengelig over hele Norge fra 24. september.

Andre saker å lese

Svindlere ringer fra norsk nummer og sier de er politiet

05-12-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politiet i Sørøst sier de nå får mange henvendelser fra folk som ringes opp av svindlere som utgir seg for å være politi.

Les mer i RingeriksAvisa

Mann dømt til forvaring for overgrep mot barn i alderen 6–13 år

05-12-2023 Nyheter NTB-Hans O. Torgersen - avatar NTB-Hans O. Torgersen

Mann dømt til forvaring for overgrep mot barn i alderen 6–13 år

En mann i 30-årene er dømt til 15 års forvaring for et stort antall grove overgrep mot barn. Den yngste var seks år gammel da overgrepet fant sted.

Les mer i RingeriksAvisa

Vegvesenet: Salt og sand hjelper ikke på glattisen

05-12-2023 Nyhetsklipp NTB-Snorre Schjønberg - avatar NTB-Snorre Schjønberg

Det er så kaldt at salt og sand ikke hjelper på verken hovedveier eller sideveier. Vegvesenet ber folk kjøre forsiktig på jobb tirsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Rema 1000 setter maksbegrensninger på enkelte julevarer

05-12-2023 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Sylteagurker, pepperkaker og tynnribber er varer som dagligvarekjeden Rema 1000 nå har innført maksbegrensninger per kunde på.

Les mer i RingeriksAvisa