tirsdag, 05 januar 2021 08:10

Flere millioner samlet inn til skredofre i Gjerdrum

Skrevet av
Lys er tent langs Gjerdrumsveien mot Ask. Mange har også åpnet lommeboken for skredofrene. Til nå er det samlet inn over 4 millioner kroner gjennom ulike innsamlinger på Spleis.no. Lys er tent langs Gjerdrumsveien mot Ask. Mange har også åpnet lommeboken for skredofrene. Til nå er det samlet inn over 4 millioner kroner gjennom ulike innsamlinger på Spleis.no. Foto: Terje Pedersen / NTB

Giverviljen er stor etter Gjerdrum-skredet. Så langt er det samlet inn over 4 millioner kroner til leirskredrammede på Ask i Gjerdrum kommune.

Pengene er samlet inn gjennom mer enn 30 ulike innsamlinger på Spleis.no. Den største kronerullingen er opprettet av humorkontoen Norgejodel på Instagram til inntekt for Omsorg Jessheim og er i øyeblikket på over 2,5 millioner kroner.

Organisasjonen ble startet i desember 2015 for å hjelpe de som trenger det med gaver og mat til jul. Også flere andre innsamlinger på Spleis.no utbetaler pengene til denne organisasjonen.

– Jeg er helt overveldet og målløs, sa leder Tanya Fjørtoft Valkve i Omsorg Jessheim til VG da det var samlet inn 1,6 millioner på få timer.

Det er også samlet inn 700.000 kroner til Norges Røde Kors og mellom 1.000 og 100.000 til ulike privatpersoner som er rammet av leirskredet 30. desember.