mandag, 02 juli 2018 08:38

Nordea kjøper Gjensidige Bank

Nordea kjøper Gjensidige Bank Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Den finske nettbaserte banken Nordea har inngått en avtale med Gjensidige Forsikring om kjøp av samtlige aksjer i Gjensidige Bank for 5,5 milliarder kroner.

Avtalen omfatter også et langsiktig strategisk distribusjonssamarbeid med Gjensidige i Norge, opplyser selskapene mandag morgen. Foruten Nordeas overtakelse av Gjensidiges bankvirksomhet, innebærer avtalen også at Nordea skal tilby sine 900.000 kunder i Norge forsikringsprodukter fra Gjensidige.

Avtalen vil tre i kraft i første kvartal neste år, opplyser Gjensidige i en børsmelding. Administrerende direktør Helge Leiro Baastad i Gjensidige sier avtalen vil øke muligheten for Gjensidige til å ekspandere gjennom tett samarbeid med Nordea.

Gjensidige opplyser at de forventer en gevinst på salget på 1,9 milliarder kroner.

Nordea vil vokse

– Dette er et stort skritt for oss og støtter opp under strategien vår og ambisjonene våre om å vokse i det viktige norske markedet. Som Nordens største bank er det naturlig for oss å slå oss sammen med det ledende forsikringsselskapet i Norge, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge.

– Denne avtalen innebærer at mange flere nordmenn vil få en relasjon til Nordea, og vi skal betjene dem på best mulig måte, sier han videre.

Gjensidige Bank er en av Norges ledende nettbaserte banker. Banken tilbyr privatkunder en rekke digitale banktjenester, boliglån, billån, usikrede lån og spare- og investeringstjenester på nett.

5,5 milliarder

Nordea kjøper Gjensidige Bank for 578 millioner euro, tilsvarende 5.500 millioner kroner, et beløp som vil bli justert for egenkapitalen Gjensidige Bank genererer fram til overføringen er sluttført. Oppkjøpet, som krever godkjenninger fra myndigheter og andre tilsyn, forventes å bli sluttført i første kvartal 2019, opplyser Nordea.

Banken skriver at oppkjøpet vil styrke Nordeas posisjon som nest største bank i Norge og vil tilføre 176.000 kunder med 4.840 millioner euro i utlånsvolum.

– Større og bedre tilbud

– Vi anser Nordea og Gjensidige som naturlige strategiske partnere. Begge har en solid internkultur, og vi deler de samme verdiene. Vi er sikre på at alle kundene våre vil dra fordeler av det større og bedre tilbudet, sier Storset.

Nordea forventer å levere årlige kostnadssynergier på omtrent 25 millioner euro fra Nordea og Gjensidiges kombinerte omsetningsgrunnlag innen 2022.

Andre saker å lese

Kaja Vang er tilbake

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Kaja Vang meldte oppløsning på sitt foretak Kaja Vang AS i november 2021. Nå er beslutningen om oppløsning reversert og selskapet er aktivt igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Bortvist fra Hønefoss

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

To menn, begge i slutten av tenårene, ble natt til søndag bortvist fra Hønefoss sentrum av politiet. Grunnen til bortvisningen var at de hadde lagd bråk på et serveringssted.

Les mer i RingeriksAvisa

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

27-01-2023 Nyhetsklipp Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

Økte levekostnader har satt i gang en ny bølge med svindelforsøk - disse sikter seg inn på vanlige mennesker som allerede er i en tøff situasjon. Spørsmålet er derfor -...

Les mer i RingeriksAvisa