mandag, 02 juli 2018 23:50

Svake tall for lineær-TV

Svake tall for lineær-TV Foto: Vidar Ruud

Personer mellom 20 og 49 år så i gjennomsnitt 88 minutter lineær-TV per dag i årets første halvår.

Det viser en undersøkelse gjennomført av analyseinstituttet Kantar, ifølge Dagens Næringsliv.

I første halvår 2017 så folk i samme aldersgruppe 117 minutter lineær-TV i gjennomsnitt hver dag. Tallene er imidlertid ikke direkte sammenlignbare, ettersom de nå omfatter også dem som kun har tilgang til strømme-TV.

– Det er nesten ikke dramatisk lenger, for tendensen har allerede vært der i fire-fem år. Men det er store endringer, sier tv-direktør Morten Wiberg (49) i mediebyrået Carat. Han tror lineær-TV vil være en levedyktig plattform en stund til, men vet ikke hvor lenge.

– Jeg tror nok det kommer til å fortsette noen år til – om det blir fem eller ti er umulig å si. Avisene skulle vært døde for lenge siden hvis alle spådommer hadde gått inn. Det tar tid å endre disse vanene, sier Wiberg.

– Foreløpig er det vanskelig å se hva som vil skje når den første strømmegenerasjonen, dagens 20-åringer, blir voksne med barn og familie. Hvilke vaner vil de legge seg til?

Andre saker å lese

Kaja Vang er tilbake

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Kaja Vang meldte oppløsning på sitt foretak Kaja Vang AS i november 2021. Nå er beslutningen om oppløsning reversert og selskapet er aktivt igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Bortvist fra Hønefoss

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

To menn, begge i slutten av tenårene, ble natt til søndag bortvist fra Hønefoss sentrum av politiet. Grunnen til bortvisningen var at de hadde lagd bråk på et serveringssted.

Les mer i RingeriksAvisa

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

27-01-2023 Nyhetsklipp Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

Økte levekostnader har satt i gang en ny bølge med svindelforsøk - disse sikter seg inn på vanlige mennesker som allerede er i en tøff situasjon. Spørsmålet er derfor -...

Les mer i RingeriksAvisa