torsdag, 30 juli 2015 09:21

HISTORY® på leting etter sagnomsust gullgruve

Skrevet av
HISTORY® på leting etter sagnomsust gullgruve Foto: Matthew McDermott

I over hundre år har skattejegere forsøkt å lokalisere en tapt gullgruve i ørkenen i Arizona som etter sigende skal inneholde verdier for over 200 millioner dollar. Nå legger fem modige menn ut på en reise for å løse det dødbringende mysteriet i Gold Hunters: Legend of the Superstition Mountains som har premiere på HISTORY® onsdag 5. august.

Superstition Mountains strekker seg over 650 kvadratkilometer av den nådeløse ørkenen i Arizona og kan skjule en formue på 200 millioner dollar - tapt gull som er utgangspunktet for et 500 år gammelt mysterium. Fjellkjeden, som ligger øst for Phoenix, har vært målet for tusenvis av lykkejegere og er bakteppet for dusinvis av mystiske og uforklarlige dødsfall.

Den opprinnelige legenden kan dateres til conquistadorene på 1500-tallet, men den mest kjente historien som har kommet fra disse fjellene handler om The Lost Dutchman's Gold Mine.

”The Dutchman” var Jacob Waltz, en mineraljeger som kom til området på 1860-tallet. Legenden sier at han oppdaget en gruve med nok gull til å gjøre 20 menn til millionærer. Noen påstår at han drepte fire mennesker for å finne gruven, og tre til for å holde den hemmelig - en hemmelighet han tok med seg i graven. På sitt dødsleie i 1891 røpet han dog en rekke kryptiske gåter i forhold til hvor gruven befinner seg, og andre ledetråder har holdt legenden i live.

Nå fortsetter veteranskattejeger Wayne Tuttle sin 40 år lange jakt på The Lost Dutchman's Gold Mine, og med seg på laget har han den pensjonerte politietterforskeren Frank Augustine, folklore-eksperten Woody Wampler, geologen Eric Magnuson og gullgraveren Eric Deleel.

De fem mennene bestemmer seg for å følge et nytt spor: Et sjeldent kart med viktige spor som potensielt kan løse mysteriet om Amerikas mest berømte og dødbringende skjulte skatt.

Hvert medlem av teamet bidrar med viktige biter til puslespillet, men kan de stole på hverandre når det er så mye som står på spill? Eller vil fjellets forbannelse føre til flere ofre?

Gold Hunters: Legend of the Superstition Mountains har eksklusiv premiere på HISTORY onsdag 5. august kl. 22.00, og fortsetter de neste fem onsdagene.

Andre saker å lese

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

MandagsQuiz

22-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Elbil i brann i Tanberglia

22-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Sent søndag kveld tok det fyr i en elbil i et garasjeanlegg i Tanberglia.

Les mer i RingeriksAvisa