torsdag, 30 juli 2015 14:44

10.000 har besøkt 22. juli-senteret

Skrevet av
10.000 har besøkt 22. juli-senteret Foto: Ann Kristin Lindaas / KMD

- Jeg er glad for at så mange allerede har besøkt utstillingen i 22. juli-senteret, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Besøkstallene viser at det er behov for storsamfunnet å ha et sted som formidler informasjon og kunnskap om det som skjedde 22. juli 2011. Senteret skal være et læringssted for å minne oss om det som skjedde og om betydningen av å stå imot hat og ekstremisme, sier Sanner.

Utstillingen i 22. juli-senteret viser hendelsene den dagen, hvordan vi som nasjon sto opp mot terroren og hvordan vi som rettssamfunn tok oppgjør med terroristen.

- Tilbakemeldingene fra besøkende er svært gode og viser at senteret er viktig og riktig, selv om utstillingen er vond og krevende, sier Sanner.

- Om litt over 3 uker er det skolestart og jeg håper mange skoleklasser vil besøke 22. juli-senteret, sier Jan Tore Sanner. Senteret tar imot klasser fra 9. trinn og oppover. Det er utviklet egne nettressurser som lærere kan ta i bruk som forberedelser til besøk i senteret. En pedagogisk tilrettelegging av hendelsen 22. juli 2011 dreier seg ikke bare om å overføre kunnskap om det som faktisk skjedde, men åpner opp for verdidiskusjoner og refleksjoner. - Åpenhet og kunnskap er vårt beste vern mot hat, vold og ekstremisme, sier Sanner.

22. juli-senteret er åpent mandag til lørdag fra klokken 10-17 og søndag fra klokken 12-16. På grunn av stor pågang anbefales besøkende å møte opp minst en time før stengetid.

Andre saker å lese

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

MandagsQuiz

22-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Elbil i brann i Tanberglia

22-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Sent søndag kveld tok det fyr i en elbil i et garasjeanlegg i Tanberglia.

Les mer i RingeriksAvisa