banner web

A+ A A-

Forbrukertilsynet gjentar krav om stenging av ulovlig dyre kundenumre

  • Skrevet av ntb
  • Publisert i Nyheter
Direktør i Forbrukertilsynet Elisabeth Lier Haugseth har på nytt sendt brev til bedrifter som har ulovlig høye priser på servicenumre for kunder. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Direktør i Forbrukertilsynet Elisabeth Lier Haugseth har på nytt sendt brev til bedrifter som har ulovlig høye priser på servicenumre for kunder.

Kjente selskaper som Apple, Samsung, Zalando og Specsavers er på listen som Forbrukertilsynet ber om å slutte med ulovlig dyre kundenumre.

På nytt har Forbrukertilsynet, tidligere Forbrukerombudet, sendt brev til flere selskaper de mener bryter loven. En avgjørelse i EU-domstolen i fjor slo fast at det var ulovlig å henvise kunder til dyre spesialnumre for å kontakte kundeservice. I november ble 80 selskaper kontaktet med anmodning om å kutte ut praksisen, men fremdeles er det mange krever kundene for mange penger når de behøver oppfølging etter kjøp.

Lørdag skriver tilsynet at 28 virksomheter har fått beskjed om å slutte. Dette dreier seg blant annet om Apple, Samsung, PayPal, Zalando, British Airways, WizzAir, DHL og Specsavers.

– De som allerede er kunder skal få et tydelig tilbud om å ringe til vanlig takst, skriver direktør i Forbrukertilsynet Elisabeth Lier Haugseth lørdag.

Loven som forbyr slike numre gjelder for alle aktører som markedsfører seg mot norske forbrukere uansett hvor de er i Europa.

– Folk skal ikke betale i dyre dommer for service de har krav på. Vi vil sørge for at forbrukernes rettigheter ivaretas og kommer til å følge nøye med i tiden fremover.

Sist redigertlørdag, 27 januar 2018 13:26
  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20