onsdag, 29 november 2017 09:21

Nulltoleranse for seksuell trakassering?

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

(Leder) Den ene bransjen etter den andre hiver seg nå på trenden om å fastslå at det er nulltoleranse for seksuell trakassering i deres bransje. Sist ut er bokbransjen.

Ledere i arbeidslivet har fått aktualisert at de skal ta hensyn til den som føler seg seksuelt trakassert.

Men hvem skal egentlig bestemme hva som er seksuell trakassering? Dette blir jo en svært individuell sak hvor noen er svært følsomme og hvor noen ikke bryr seg i det hele tatt. Trakassering foreligger først når det er snakk om kvalifisert plaging over tid. Enkeltstående "overtramp" er derfor pr definisjon ikke trakassering.

Det skal bli interessant å følge denne utviklingen framover og se hvordan bedriftene velger å ta dette opp. Arbeidsmiljøloven er jo allerede klar på dette punktet. Så når den ene bransjen etter den andre sier de har nulltoleranse for seksuell trakassering, sier de egentlig at de endelig har bestemt seg for å følge loven.

Vi får ikke tro at det før ansettelse blir spørsmål om tålegrenser for hva kandidaten anser som trakassering. Eller at kvinner ikke blir ansatt.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.