fredag, 04 august 2017 11:01

Vi er glade i byen vår

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Vi er glade i byen vår Dronefoto: Nitar/Frank Tverran

(Leder) Etter at redaktør Blaker i Ringerikes Blad fyrte av en påstand om at vi tidligere var flaue over å være fra Hønefoss, har ikke reaksjonene uteblitt.

I vill begeistring over folks engasjement i forbindelse med NRK/NSBs pr-jippo, innledet han en leder på denne måten: "Det var en gang da hønefossinger var flaue over å si hvor de kom fra. Slik er det ikke lengre."

Da vi ikke kjente oss igjen i dette utsagnet, luftet vi påstanden på en FB-gruppe som heter "Du vet du er fra Hønefoss når..." Reaksjonene uteble ikke. Det var et unisont kor som vendte tommelen ned for denne påstanden. Ingen hadde noen gang vært flaue over å være fra Hønefoss. Over 100 "likes" og en god del positive kommentarer kom i løpet av dagen.

Myten har antagelig oppstått i et miljø langt utenfor våre bygrenser. Som da våre fettere i Oslo forsøkte å erte oss med at vi kom fra "Tuppebyen". Dette var nok noe de tenkte mer på enn oss. De kunne jo bare bo i byen med det intetsigende navnet, mens vi bodde i byen med Norges festligste navn!

Historisk sett har vi også hatt mye å være stolt av. Svært få hoteller i Skandinavia kunne hamle opp med Glatved hotell, hvor både keiser, konge og presidenter bodde. Møller, sagbruk og sliperier er en del av vår stolte fortid og Hattemakerkrigen vitner om at folk fra Hønefoss aldri har latt seg plukke på nesa.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.