×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 500
torsdag, 30 mars 2017 10:37

Avslår søknad om skadefelling av ulveflokk

Skrevet av

Miljødirektoratet har avslått en søknad fra Trysil kommune om skadefelling av alle ulvene i Slettås-flokken. Ulvenes atferd vurderes ikke som unormal og en trussel mot mennesker, selv om dyrene i perioder har beveget seg ved gårdstun og i bebygde strøk.

I søknaden skriver kommunen at Slettås-flokken har oppholdt seg i området over tid og er lite sky, at ulvene gjentatte ganger har beveget seg på gårdstun og tett inntil bebyggelse og dette oppleves som utrygt for lokalbefolkningen.

Flere av ulvene i Slettås-reviret er forvaltningsmerket i vinter (lenke til sak om merking). Miljødirektoratets feltpersonell i Statens naturoppsyn (SNO) har vært ute og sporet ulvene ved flere anledninger de siste ukene, både basert på GPS-data og innmeldte sporobservasjoner.
Nærgående på natten

Dataene bekrefter det som er kjent fra tidligere års feltundersøkelser: At ulvene stort sett oppholder seg i skog men at de tidvis kan bevege seg nært, eller gjennom, gårdstun og annen bebyggelse.

De fleste tilfellene hvor ulvene har opptrådt nær bebyggelse har skjedd på sent kveld, natt eller tidlig morgen. Ulvenes nærvær oppdages derfor normalt i ettertid ved sporobservasjoner, og synsobservasjoner av ulvene er langt mer sjeldent.

Andre saker å lese

Kaja Vang er tilbake

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Kaja Vang meldte oppløsning på sitt foretak Kaja Vang AS i november 2021. Nå er beslutningen om oppløsning reversert og selskapet er aktivt igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Bortvist fra Hønefoss

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

To menn, begge i slutten av tenårene, ble natt til søndag bortvist fra Hønefoss sentrum av politiet. Grunnen til bortvisningen var at de hadde lagd bråk på et serveringssted.

Les mer i RingeriksAvisa

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

27-01-2023 Nyhetsklipp Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

Økte levekostnader har satt i gang en ny bølge med svindelforsøk - disse sikter seg inn på vanlige mennesker som allerede er i en tøff situasjon. Spørsmålet er derfor -...

Les mer i RingeriksAvisa