Oppdatert 26.05.2018

Smadret bestefars bil inn i et tre

  • Skrevet av Eivind Marcelino
  • Publisert i Nyheter
Bergingsmannskapene måtte ty til sag for å komme fram til bilen. Foto: Rasmus Lindberg Bergingsmannskapene måtte ty til sag for å komme fram til bilen.

En mann i tidlig 20-årene fra Jaren kjørte bestefars nyinnkjøpte bil inn i et tre på E16 mandag ettermiddag. Mannen kom uskadet fra hendelsen.

tilskogs2
Her endte bilen (Dronefoto: Rasmus Lindberg)

Rett for klokken 17:00 mandag kjørte mann i 20-årene av veien på E16 om lag en kilometer inn i Jevnaker kommune. Bilen kjørte vestover.  Alle nødetater rykket ut, men politiet kunne tidlig opplyse at mannen kom uskadet fra utforkjøringen.

-Mannen er ikke skadet, men er anmeldt for uaktsom kjøring. Vi har opprettet sak, kunne Torstein Gustad fra politiet i Nordre Buskerud opplyse.

Sjåføren har forklart at han svingte unna et rådyr som løp over veibanen. Bilen, en nyinnkjøpt Subaru Forester fikk massive skader i fronten. Mannen i 20-årene lånte bilen av sin bestefar.

Høy fart

Politiet ville ikke si noe om hastigheten, men etter sporene å dømme har bilen hatt høy fart da sjåføren kjørte av veien. Fra stedet bilen kjørte ut til den møtte treet, er det ca 140 meter.

Det er tydelig å lese fra sporene at sjåføren svingte unna en klynge små grantrær før det det gikk rett til skogs. Videre kjørte bilen over en dump og hoppet noen meter før den traff et furutre, ca 140 meter fra der bilen kjørte av veien. Bark fra furua ble kastet elleve meter foran treet etter sammenstøtet.

Bergingsmannskapene måtte fjerne en del småkratt før bilen kunne berges.

Siden bilen var langt utenfor kjørebanen førte ikke utforkjøringen til store trafikale utfordringer.

tilskogs3
Foto: Rasmus Lindberg

Sist redigertmandag, 27 mars 2017 20:23
  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20