Oppdatert 27.05.2018

Hun overvant redselen

Hun overvant redselen Foto: Rasmus Lindberg

Elisabeth Ninaus fra Sokna har gjort noe hun trodde aldri skulle bli mulig.

ninaus2
Foto: Rasmus Lindberg

De fleste av oss er redd for noe. Det kan være mørket, slanger eller tannlegen. Hele 10-15% av oss får på et eller annet tidspunkt angst for noe i så sterk grad at man kan snakke om en fobi. Ordet fobi kommer fra gresk og betyr frykt eller redsel - og det er akkurat hva det handler om.

En som seriøst har valgt å ta tak i sin fobi, er Elisabeth Ninaus fra Sokna. Til daglig er hun en lærer i naturfag, kunst og håndverk og KRLE på Veienmarka skole. Hun er 50+, har tre sønner og en kjæreste som elsker å dykke.

Og det er her det begynner å bli vanskelig for Elisabeth. Hun blir nemlig livredd når ansiktet hennes er under vann. Det har alltid vært hennes drøm å dykke, men hva gjør du når frykten sier stopp?

Hva som startet denne frykten vet hun ikke helt bestemt, men tror det kan være relatert til at en av hennes sønner i 10-årsalderen ble trukket av sted med en understrøm under bading. Det kan også være noe hun selv har opplevd i ungdommen. Men uansett hva årsaken er, har hun bestemt seg for å dykke.

Vi finner henne på bunnen av bassenget i Ringeriksbadet sammen med dykkeinstruktør Jamil Khalayli og noen andre dykkerelever. En av øvelsene i dagens dykking var å ta dykkermaske av og på under vann. Hjertefrekvensen er faretruende rask og hyperventilering er like rundt hjørnet, men hun stålsatte seg og gjennomførte øvelsen. Om ikke med glans, så i alle fall til ståkarakter. Og vi får vel tro at det vil bli lettere og lettere for hver treningsøkt?

Aquarius Fritid i Hønefoss arrangerer kontinuerlig kurs i dykking. Målet med kursene er at du etter fullført kurs med teori og praksis får et internasjonalt dykkersertifikat. Så snart Elisabeth er ferdig med bassengdelen av kurset, blir det dykking i åpent vann.

Målet til Elisabeth er at hun senere i år endelig skal få dykke sammen med kjæresten sin.

Er du som leser dette interessert i dykking, så vil du finne all informasjon du trenger på Aquarius sin nettside; www.aquarius.no 

ninaus3
Elevene tar masken av og på under vann (Foto: Rasmus Lindberg)

Sist redigertmandag, 27 mars 2017 21:59
  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20