Oppdatert 26.05.2018

Hva skal jeg ha på meg!

Spesial Eivind Langsleth og Bjørn Henning Moen hos Torvet Klær viser lette jakker som passer nå om dagen Foto: Frank Tverran Eivind Langsleth og Bjørn Henning Moen hos Torvet Klær viser lette jakker som passer nå om dagen

Disse dagene er problematiske for mange. Ofte er det rundt null grader når vi skal ut om morgenen, for senere å stige både til 10 og 12 varme utpå dagen. Vi har spurt lokale butikker om råd i klesvegen.

Årstiden har ikke bare varierende temperaturer, men også varierende vær. Det gjelder å kle seg deretter.

Kle deg lurt

varmere dager 2
Her er Eivind og Bjørn Henning med en annen variant: Hettegenser med lett vest eller en lett genser med krage og glidelås foran (Foto: Frank Tverran)


Med passe varme klær nærmest kroppen, er resten et puslespill. Du må gjerne tenke litt når du kler på deg, slik at det er enkelt å fjerne plagg etter hvert som varmen kommer.

Lue, skjerf og hansker tar liten plass og gjør stor nytte i kaldt vær. Utover dagen kan dette forsvinne ned i veska.

For herrene anbefaler Torvet klær en passe varm jakke med lette dun,eller annet behagelig materiale som passer godt i bilen eller som hodepute på bussen. Ellers anbefales en hettegenser i super ullkvalitet, gjerne med en tynn dunvest utenpå.

80-tallet tilbake

varmere dager 3
I vårregnet må vi også tenke på regntøy. Pia Dalevold hos Chic i Storgaten viser fram snertent regntøy (Foto: Frank Tverran)

- Kler du deg med litt omtanke, kan du gå rett fra jobben på et party uten å behøve å skifte først, sier Pia.

80 tallet er tilbake, med blomstermønstre og frynser. Det er også mye volanger og blonder i motebildet. Den klassiske skjorten og storskjorten, kommer i flere utgaver. Både hvite, blå og stripete i forskjellige snitt og med kule detaljer. Ja, for denne sesongen er det striper overalt. Smale, brede, og begge deler, i farger som gul, rust, grønn og blå. Du vil finne de i kjoler, bluser, skjorter og gensere.

Ankelkorte bukser med sleng blir en het nyhet denne våren. Jeansen holder stand, enten med eller uten hull, og bukser med print står sterkt.

- Den litt sporty og tilbakelente stilen med joggebukser er kommet for fullt, og kan kombineres med mye du har i skapet fra før. Buksa kan enten være sleng, eller smal i beina, og kan like gjerne kombineres med skjorte, dressjakke og høyhælte sko, som den tradisjonelle hettegenseren, avslutter Pia Dalevold.


Lurt med tørre føtter

varmere dager 4
Sko som tåler litt vårslaps (Foto: Frank Tverran)

I gamle dager fikk ikke ungene lov å gå med sko ute før det var helt tørt på bakken. For dagens Goretex-unger er dette ukjente saker. Sko for store og små holder vannet ute. Trude Berger hos SkoDeg viser fram moteriktige sko som tåler slapseføre. Denne våren skal det være hvitt, metallisk, roségull og blått.


Nedenfor ser du et par eksempler til på vårmoten du finner hos Chic:

varmere dager 5
Foto: Frank Tverran

varmere dager 6
Foto: Frank Tverran

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20