onsdag, 21 desember 2016 13:24

Slutt med detaljstyringen

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Fra en av butikkene som allerede er på Hvervenkastet Fra en av butikkene som allerede er på Hvervenkastet

(Leder) Noe poltisk styring må til. Og den bør tjene samfunnet som helhet - ikke bare en håndfull næringsdrivende i Hønefoss sentrum, alle bukkende for sin Store Høvding KUBEN.

En naturlig utvikling i alle europeiske byer som vokser, er at de vokser utover. Straks det bygges en ringvei, flytter næringslivet etter. De vil jo være der kundene er.

I Hønefoss er det slik at man ønsker færrest mulig biler. Idealistene roper på grønt skifte og hyggelig bomiljø. Og det er greit nok. Reguler Hønefoss sentrum til boligsone og se på noen småforretninger som et rent pluss.

De kommersielle områdene skal inneholde butikker. Så sett av arealer til butikker godt utenfor boområdene. Hva slags butikker, bør den enkelte næringsdrivende selv få bestemme. Lokasjon i forhold til behov greier den enkelte greit å finne ut av uten politisk press med utspring i "sentrumsmafiaen" som kun vil mele sin egen kake.

Langs E16 mellom Hvervenkastet og Heradsbygda vil det etter hvert dukke opp bensinstasjoner og varehus. Og med tiden vil dette skape behov for nok en omkjøringsvei.

Da Asplan/Viak la fram sin plan etter bestilling fra Ringerike formannskap i 2012, var situasjonen annerledes enn i dag. Planen tar flere steder utgangspunkt i hvor folk trives. Og selv om det har tatt 150 år å utvikle et slikt sted hvor folk liker seg, tror utviklerne at de på kunstig vis kan skape et slikt miljø bare ved å bestemme det politisk.

Vi anbefaler "daligvarepolitiet" dataspillet Cities Skylines.

 

Sist redigert onsdag, 21 desember 2016 13:29
Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.