torsdag, 03 november 2016 07:44

NRK: Smalt og kostbart!

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
NRK: Smalt og kostbart! Foto: NRK

(Leder) Jovisst er valget i USA spennende. Særlig fordi mange er interessert i om Trump grier å bli USAs neste president. Et par timers sending derfra hadde derfor vært "innafor".

Men NRK, som åpenbart vasser i lisenspenger, har vurdert begivenheten til å være på linje med en norsk 17.maifeiring. De går derfor ut med en 24-timers direktesendt valgsending fra Marienlyst og Time Square i New York.

Da står et fulltallig NRK-lag med journalister, fotografer og teknikere klare. Ingvild Bryn og Gry Blekastad Almås leder sendingen fra Marienlyst sammen med Joar Hoel Larsen i rollen som sidekick.

I New York har NRK rigget opp et utendørs studio på Times Square, som Jon Gelius rapporterer fra hele natten.

Valgvakene til Donald Trump og Hillary Clinton blir fulgt tett av USA-korrespondentene Gro Holm og Tove Bjørgaas, mens Anders Tvegård holder fortet i Washington. Jarle Roheim Håkonsen rapporterer fra Florida, en svært interessant vippestat.

I Oslo oppsøker Petter Oulie-Hauge spente amerikanere på lokale valgvaker. Resten av NRKs korrespondentkorps rundt i verden bidrar med sine innfallsvinkler på det amerikanske valget.

Gjester og eksperter i Studio 5 på Marienlyst er andre Hilde Restad og Hallvard Notaker.

Gry Blekastad Almås holder styr på resultatene og presenterer tallene minutt for minutt for publikum her hjemme.

Ut på morgensiden vil NRK trolig kunne fortelle hvem som bli USAs 45. president før lyset i Studio 5 slukkes.

Onsdag 9. november starter sendingen på NRK1 klokken 09.00 med Ingerid Stenvold og Tom Nilssen i studio. De tar for seg reaksjonene fra Stortinget, og NRKs korrespondenter rapporterer fra sine stasjoner. Denne sendingen varer til klokken 18 når Dax 18 tar til på NRK2. Trolig vil også den sendingen få et visst USA-preg.

Vi mener ikke at valget i USA skal komme helt til slutt i nyhetene, men interessen hos folk flest tilsier neppe denne storsatsningen med tilhørende lisenspengebruk.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.