tirsdag, 18 oktober 2016 15:55

Er naturlig blyghet feil?

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)

(Leder) Vi bør ikke sammenligne blyghet og privatliv med manglende selvsikkerhet. Enkelte lokale meningsytringer gir næring til denne misforståelsen. De mener at foreldre skaper usikkerhet hos barna hvis de ikke lærer dem opp til å kunne sprade nakne rundt i Ringeriksbadet.

Hva vi liker og ikke liker henger ofte sammen med hva slags oppvekst vi har hatt og hva som har vært vanlig hjemme. Derfor er sjenanse for nakenhet like naturlig for noen som det er unaturlig for andre. Dette behøver ikke ha noe med selvsikkerhet å gjøre.

Det blir påstått at det er "avlukker" til å dusje i for de som er blyge. Etter bildene fra badet å dømme, finnes det ikke et eneste avlukke (noe du kan lukke igjen) men bare båser med vegg på tre sider.

Vi ser i dag at det er et problem at svært mange barn blir lurt til å sende nakenbilder av seg selv over nettet. Hvis de - uten reservasjoner - har lært hjemme at de skal være stolt av kroppen sin og frimodig sprade naken i offentlige bad, er terskelen for å sende bilder av denne "flotte kroppen" til andre mye lavere enn den ellers ville ha vært.

Så hvorfor ikke gjøre det så enkelt at en tilrettelegger nakendusjing for de blyge ved å montere noen enkle dører med ruglete glass i stedet for å skape en ny pariakaste?

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.