torsdag, 17 mars 2016 09:00

Broiler, Lemaitre og AlunaGeorge i unik Minecraft-konsert på The Gathering

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
De tre stjerneduoene AlunaGeorge (UK), Lemaitre (NO) og Broiler (NO) skal sammen med Juniorsymfonikerne (NO) stå for åpningskonserten av årets The Gathering i Vikingskipet. Helt i tro med The Gatherings sanne ånd skal den samme konserten bli gjenskapt digitalt i spillet Minecraft.

Når The Gathering åpnes onsdag 23. mars, kan publikum glede seg til et forrykende show med tre av vår tids beste elektropop- og EDM duoer. Norges største dataparty får nemlig AlunaGeorge (UK), Lemaitre (NO) og Broiler (NO) på scenen sammen med ungdommene i Juniorsymfonikerne (NO).  Sammen skal  de by på nye musikalske opplevelser der elektronisk musikk møter klassisk.

I tillegg vil The Gathering by på en konsertopplevelse utenom det vanlige. Samtidig som konserten pågår i Vikingskipet vil hele lokalet, arrangementet og konserten nemlig bli gjenskapt i digitalt format i spillet Minecraft.

Ekstraordinært samarbeid

– Dette blir en svært spesiell musikkvideo- og konsertproduksjon i Minecraft, og helt unik i verdenssammenheng, sier Erik Heisholt, kreativ leder og grunnlegger av Heisholt Inc. Hele prosjektet er et samarbeid med Universal Music, Heisholt Inc. og The Gathering.

Det var Heisholt Inc. Som først presenterte ideen om en musikkproduksjon i både Minecraft og som en konsert på The Gathering.

Vi ble helt solgt på idéen! Det var klart at dette skulle bli åpningsshowet på årets arrangement. En flermedial produksjon som dette bidrar til å løfte datakultur til et helt nytt nivå, sier Guro Faller, underholdningsansvarlig ved The Gathering.

– Dette er en idé hvor internasjonal popkultur, gamingkultur, skaperglede og kreativitet møter hverandre på en ny og frisk måte. Vi fikk denne ideen i fjor høst, og det er fantastisk at den nå realiseres med internasjonale popstjerner og The Gathering, sier Heisholt.

Han får støtte av Gjermund Moastuen, markedsdirektør i Universal Music.
- Samarbeidet er svært spesielt, og vi gleder oss til å se resultatet. Musikk og gaming går hånd i hånd, og her får dyktige artister opptrådt i en eksepsjonell setting. At dette blir overført som konsert og stream i Minecraft er enormt, sier Moastuen.

Data, pop og klassisk

Juniorsymfonikernes dirigent, Andreas Patrik Hansson, synes det er spennende at prosjektet blir en konsert av unge, for unge, med musikk som er felles for den unge generasjonen.

– Å spille på The Gathering kommer til å bli kjempegøy. Dette er musikk som er veldig kul å spille fordi den er så mektig, forteller han.

I tillegg til å spille musikk fra spill- og filmverdenen, skal Juniorsymfonikerne også spille sammen med AlunaGeorge, Lemaitre og Broiler.

Alle tre har en særpreget sound som vanligvis ikke høres i symfoniorkestere, så det er en spennende oppgave å lage arrangementer som både bevarer de enkelte artistenes personlighet og som samtidig tilfører noe nytt.

Faller er veldig fornøyd med å ha med Juniorsymfonikerne.

Juniorsymfonikerne består av musikere i alderen 13 – 25 år, og det speiler aldersgruppen til flertallet av våre deltakere. Vi er opptatt av å

The Gathering selger dagsbilletter

For å gi alle som ønsker mulighet til å delta på konserten vil det selges egne dagsbilletter som gir adgang til The Gathering fra onsdag kl 18:00 og frem til klokken 07:30 morgenen etter.

 

Konserten starter kl 21:00. Billetten kan forhåndkjøpes på nettet eller betales med kort i døra.  Se www.gathering.org for mer informasjon.

OM ARTISTENE

Broiler

Broiler har passert 250 millioner strømminger på Spotify og med sine forrykende liveshow og låter som ”Rays of Light”, ”Wild Eyes” og ”Fly By Night”, i tillegg til multiplaniumselgende remixer av blant andre Imagine Dragon sin ”Shots” og Hedegaard sin ”Happy Home”, brer duoens voksende fanskare seg stadig utover Norge, norden og verden. 26. februar i år slapp de også en av de mest etterlengtede låtene deres, «Money feat. Bekuh Boom», som har vært en livefavoritt lenge.

Lemaitre

Fra Oslo via Los Angeles har elektropopduoen Lemaitre erobret den internasjonale klubbscenen med sine oppløftende beats og energiske dialog mellom elektroniske og organiske lyder.Siden de møttes i 2010 har Ketil og Ulrik utgitt en rekke EP’er, deriblantRelativity-triologien (2012, 2013) hvorav «1:18» ble brukt i Apples iPhone 5 reklame,The Friendly Sound(2010) ogSingularity(2014). Deres siste utgivelse «1749» er oppkalt etter adressen deres i Los Angeles, en kåk som for øvrig har vært eid av Dr. Dre. Deres siste singel Stepping Stone går for tiden på repeat på P3, samtidig som låten er listet på store radiostasjoner i USA og Australia, og singelen Closer ble en av årets mest spilte låter på P3 og lå i 14 uker på VG-lista. Lemaitre gjør noen utvalgte festivalkonserter denne sommeren, blant annet Coachella, Bergenfest og Findingsfestivalen i Norge.

AlunaGeorge

Den britiske duoen - bestående av vokalist og låtskriver Aluna Francis og produsent George Reid – har siden en smal start i 2010 gjort seg bemerket for en hel verden. Etter debutalbumet «Body Music» (2013), Skrillex & Diplo samarbeidet «To Ü» og DJ Snake remixen av «You Know You Like It» står de nå på kanten av sitt store gjennombrudd, og gjør denne våren festivalopptredner på Ultra i Miami, SXSW i Texas og Coachella i California. 22. januar i år slapp de singelen «I’m In Control» ft- Popcaan, den første fra deres kommende album «I Remember».

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Andre saker å lese

Bil påkjørt av tog i Sarpsborg

24-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bil påkjørt av tog i Sarpsborg

En bil er påkjørt av et tog i Sarpsborg, opplyser politiet. Nødetatene er på vei.

Les mer i RingeriksAvisa

Stjal bilene til folkehøgskolen

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Tirsdag formiddag fikk politiet melding om at det nylig hadde vært innbrudd på Ringerike Folkehøyskole. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser. Det er trolig to personer som har...

Les mer i RingeriksAvisa

Dette bestiller hønefossingene hjem

23-07-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

Dette bestiller hønefossingene hjem

Wolt lanserte leveringstjenesten sin i Hønefoss i mai i år, og etter to måneders drift i byen er hønefossingenes favorittmat ganske tydelig. Selv om tilbudet er variert, er det allikevel...

Les mer i RingeriksAvisa

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa