mandag, 26 juni 2023 07:49

Elton John tok farvel med det engelske publikumet

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Elton John spilte på Glastonbury-festivalens siste dag. Elton John spilte på Glastonbury-festivalens siste dag. Foto: Ben Birchall / PA via AP / NTB

På hovedscenen på Glastonbury-festivalen holdt Elton John søndag det som kan ha vært hans siste konsert i England.

Til fyrverkeri åpnet den 76-årige sangeren åpnet konserten med «Pinball Wizard», som opprinnelig ble gitt ut av The Who, men som Elton John framførte i filmversjonen av musikalen «Tommy» i 1975. Han var kledd gulljakke og hadde på sine karakteristiske solbriller med fargede glass.

Konserten på Pyramid-scenen på den enorme festivalen utenfor Pilton i Somerset fortsatte med «The Bitch Is Back», melder Sky News.

– Jeg trodde aldri jeg skulle spille på Glastonbury, og her er jeg, sa den adlede britiske artisten.

Kan har vært siste i England

– Dette er en veldig spesiell og følelsesladd kveld for meg fordi det kan være min siste konsert i England noen gang, så jeg bør spille bra. Og jeg må virkelig underholde dere, for dere har stått her så lenge. Jeg setter virkelig pris på kostymene og alt, sa han videre.

Videre framførte han blant annet «Don't Let The Sun Go Down On Me». Den tilegnet han George Michael, som ville ha fylt 60 år søndag. De to framførte låten, først utgitt i 1971, på en konsert i 1991, og versjonen ble en stor hit året etter.

Fra siden av scenen fulgte blant andre Paul McCartney og Sophie Ellis-Bextor med på konserten. Det gjorde også Elton Johns ektemann David Furnish, samt Taron Egerton, som spilte sangeren i den biografiske filmen «Rocket Man».

Avslutter i Stockholm

Gjesteartister på konserten var Jacob Lusk fra bandet Gabriels, Steven Sanchez, Brandon Flowers fra The Killers og Rina Sawayama. På forhånd gikk det rykter om at Dave Grohl fra Foo Fighters, Eminem og Britney Spears skulle opptre sammen med Elton John, men det viste seg å ikke stemme.

Elton John er for tiden ute på sin siste turné, kalt «Farewell Yellow Brick Road,» som avsluttes med to konserter i Stockholm 7. og 8. juli.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Andre saker å lese

Eirik Jensen må tilbake i fengsel

24-05-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Eirik Jensen må tilbake i fengsel

Kriminalomsorgen har besluttet at den korrupsjonsdømte ekspolitimannen Eirik Jensen (66) må tilbake i fengsel. Jensens advokat mener det vil være direkte skadelig.

Les mer i RingeriksAvisa

Flertall for 15-årsgrense for sosiale medier

24-05-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Flertall for 15-årsgrense for sosiale medier

En ny undersøkelse viser at 70 prosent av befolkningen er for å innføre en 15-årsgrense for sosiale medier.

Les mer i RingeriksAvisa

FredagsQuiz

24-05-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens spørsmål. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Problemer hos Telia er nå fikset

23-05-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Flere Telia-kunder mistet ved 21-tiden torsdag kveld internett. Nettselskapet opplyser at de jobber med feilsøking.

Les mer i RingeriksAvisa