mandag, 01 juni 2015 10:10

Fra dype daler til stjernespekket himmel

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Dyveke Kuløy Dyveke Kuløy

Når Dyveke Kuløy slipper sitt debutalbum torsdag 4. juni er det med et internasjonalt stjernelag av musikere i ryggen. Det selvtitulerte albumet består av låter som beveger seg i et poplandskap preget av dype kontraster. Dyvekes sterke tekster om livserfaring er bundet sammen av lyse, muntre melodier som kamuflerer et noe mørkere bakteppe.

Med seg har hun et band bestående av superstjerner som Steve Shelley (Sonic Youth), Rami Jaffee (Foo Fighters, Pearl Jam), Mark Spencer (Wilco, Sun Volt), Tad Kubler (The Hold Steady),William Wittman (Cindy Lauper), Tomas Pettersen (King Midas) og Stig Amundsen (Gluecifer).

Dyveke spås en glitrende fremtid både i Norge og i det store utland. Stjernelaget hadde bare godord å komme med, og Rami Jaffee fra Foo Fighters utdyper:
”Dyveke har en helt spesiell vri på singer/songwriter-sjangeren ... hun er unik!”

”Sannheten er at uten teamet av fantastiske musikere så ville denne platen aldri blitt det den er i dag. Det at jeg ved en nærmest tilfeldighet kom i kontakt med John Agnello har resultert i at jeg får jobbe med noen av de musikerne jeg ser mest opp til her i verden. Det er helt surrealistisk å tenke på at jeg siden ungdomstida har hørt på band som Sonic Youth, Pearl Jam og Foo Fighters, og nå er disse musikerne med på plata mi,” forklarer Dyveke Kuløy.

Fra up-tempo, klassiske poplåter som 'Better Dancer', innom den suggerende og mystiske 'Shepherd' og til de helt skjøre pianoballadene som singelen 'Father', er dette en mangesidig plate med en tydelig rød tråd. Tekstene beveger seg i en verden av metaforer og poesi som har en mørkere undertone enn hva man legger merke til ved første gjennomlytting.
”Jeg manøvrerer i et landskap mellom de mørke, og ofte dystre tekstene mine og den ganske melodiøse og ofte ”up beat” melodibruken. Akkurat som meg, er min musikk full av motsetninger. Dette er en plate om styrke, håp og om å reise seg og gå videre, samtidig som man stiller spørsmål ved alt som hender en i livet,” forteller Dyveke.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Andre saker å lese

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

MandagsQuiz

22-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Elbil i brann i Tanberglia

22-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Sent søndag kveld tok det fyr i en elbil i et garasjeanlegg i Tanberglia.

Les mer i RingeriksAvisa