mandag, 18 november 2019 10:08

Ny julelåt fra TIX

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)

Etter suksessen med ”Håper Nissen Har Råd” i fjor, slipper TIX i dag årets julelåt, og ”Brosjan Jesus” er i god TIX-stil en julelåt litt utenom det vanlige. I løpet av 2019 har figuren TIX inntatt posisjonen som en av Norges aller største artister og personligheter.

Med store planer for det kommende året – både som Idol-dommer, og med egen artistkarriere – sørger han for å avslutte 2019 med et ordentlig smell.

Om låten sier TIX:

- Jesus er den kuleste fyren jeg kjenner!

2019 har vært et innholdsrikt år for den talentfulle artisten, låtskriveren og produsenten Andreas Haukeland aka. TIX.

Med «Jeg Vil Ikke Leve» i mai, viste han en ny og personlig side av seg selv. Låta tok opp seriøse og dype temaer som psykisk helse og selvopplevd kjærlighetssorg, temaer som Andreas selv står nært. Låta gikk rett til #1 på Spotify og har blitt en viktig låt for mange.

Han slapp senere den moderne klassikeren ”Neste Sommer”, en sommerslager som også gikk rett til #1 på Spotify, før «Når Jeg Er Full» ankom i høst – en sang om vanskelig kjærlighet som mange kan kjenne seg igjen i.

I høst ble TIX også annonsert som arvtakeren til Gunnar Greve i Idol 2020, og blir dermed en av tre dommere som skal jakte talenter på TV2 til våren.

Hør "Brosjan Jesus" her

BAKGRUNN

Bak navnet TIX finner du 26 år gamle Andreas Haukeland fra Bærum. Navnet TIX ble til som en følge av at Andreas har diagnosen Tourettes Syndrom. Andreas sier selv: «TIX ble kallenavnet mitt på ungdomsskolen fordi folk la merke til ticsene mine. Jeg tok eierskap over navnet og brukte det som artistnavn». I 2015 fikk hans kontroversielle russelåter for alvor fotfeste hos det Norske folk. Albumet hans lå blant annet 70 uker på VG-Lista. I årene som fulgte lagde «legenden TIX» (som fansen kaller han) en rekke låter som gikk rett inn i de norske topplistene. I fjor slapp han megahiten «Shotgun», som var hans sin første singel utenfor russe-segmentet og kunne bli hørt overalt i Norge i løpet av sommeren 2018. Etter «Shotgun» slapp han julehiten «Håper Nissen Har Råd», som lå på #4 på Spotify i Norge i November 2018. Siden da har TIX sine låter ved flere anledninger nådd førsteplassen på topplisten til Spotify, og ikke bare det, den travle gutten fra Bærum hadde også tid til å være med i årets sesong av Paradise Hotel.

Sist redigert mandag, 18 november 2019 10:11
Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Andre saker å lese

Jakob Våthatt: Et tradisjonsrikt værmerke i Norge

25-07-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Jakob Våthatt: Et tradisjonsrikt værmerke i Norge

Nå peker stadig flere værmerker mot en flott periode med med sol og sommervær.

Les mer i RingeriksAvisa

Nedgang i tallet på vrakede biler

25-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Nedgang i tallet på vrakede biler

De siste fem årene har tallet på biler som vrakes, gått ned år for år. I fjor ble det vraket nær 27 prosent færre biler enn i 2018.

Les mer i RingeriksAvisa

TorsdagsQuiz

25-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens spørsmål. Svaren finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Bil påkjørt av tog i Sarpsborg

24-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bil påkjørt av tog i Sarpsborg

En bil er påkjørt av et tog i Sarpsborg, opplyser politiet. Nødetatene er på vei.

Les mer i RingeriksAvisa