torsdag, 09 juni 2016 08:23

Singledebut for JCY

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)

Når DJ-guruene Chris Stallion og Patski Love teamet opp med Spellemannvinnende produsent Alexander Austheim (RykkinnFella) i studio resulterte det ikke bare i planlagte heftige remixer, men også egne låter. For bra til å ignorere. På rekordtid ble trioen JCY [Juicy] til, raskt etterfulgt av platekontrakt og singelen «Your Way» som slippes onsdag 8. juni. Feature på låta er Cal hvis liflige røst du sist hørte på Bearson «Want You» som nylig var nummer 1 på HypeMachine.

Oslogutten Patrick Hauge begynte å lage mixtapes og «DJ’e» på fritidsklubben allerede da han gikk på barneskolen, jobbe i platebutikk da han gikk på ungdomsskolen, og fikk sin første platekontrakt rett etter videregående. Med et annet alias, og to andre makkere, herjet han de skandinaviske hitlistene med multi-platina-hitmakerne Multicyde. Han fikk kanskje en liten overdose med rampelys, men får aldri nok musikk, så foruten en kjapp tur innom familiebedriften har han aldri hatt «ordentlig jobb». Det heter seg at «if you love what you do, you'll never work a day in your life», og det er godt Patrick elsker det han gjør, for med spillejobber og arrangementer nesten hver kveld, hele året, hadde det blitt mye overtid.

Norsk-britiske Chris Welsh DJ’et på gutterommet og lovet moren at han skulle slutte å gå med sneakers hele tiden og få seg en «ordentlig jobb» innen en alder av 25, men innen den tid hadde klubbmusikken satt seg i både ryggmarg og sjel. Det var ingen vei tilbake. London var riktignok byttet ut med Oslo, hvor han rappet i Spellemann-nominerte Oslo Fluid, hadde eget radioprogram og drev plateselskap. Det er verdt å notere seg at han nå har en sneakerskolleksjon det går gjetord om, og ja, han bruker dem, hele tiden.

Bæringen Alexander Austheim har remixet, skrevet og produsert alt fra russebangers til pop-perler. På CV’en står blant annet Isac Elliot, Karpe Diem, Bearson, Fatin (400.000 fysisk solgte singler i Indonesia!) og Suite 16. Alexander fikk oppmerksomhet da han ble håndplukket til å delta i superprodusentene Stargates masterclass i 2011, men som bakmenn flest så lar han gjerne andre får ære og oppmerksomhet mens han jobber videre. Litt detektivarbeide og lett hoderegning viser dog at han i skrivende stund står bak låter med minst 50 millioner streams tilsammen, og at studioet nok kan dekoreres vegg til vegg med platinatroféer om han skulle få lyst.

Siden de startet opp det prisvinnende klubbkonseptet Juicy i 2004 har Chris Stallion og Patski Love fylt dansegulv med sin unike musikkmix. Ikke bare på Oslos beste klubber, men også i storbyer verden rundt som blant annet New York, Paris, Las Vegas, Berlin og Los Angeles. Å ramse opp listen over hippe klubber de har gjestet er nesten like tidkrevende som å ramse opp artistene – alt fra undergrunnshipstere til verdensstjerner – som har gjestet Juicy. Den rå merittlisten inkluderer blant annet Major Lazer, Snoop Dogg, Calvin Harris, Lil Jon, Steve Aoki og DJ Mustard.

Med musikaliteten i bunn var det et naturlig skritt videre å remixe låter, blant annet for MadCon, og deretter produsere sitt eget. Men det måtte rett samarbeidspartner til for at alle brikker skulle falle på plass. Når Stallion og Love tok med seg entusiasmen og energien sin inn i studio var det opp til RykkinnFella å tøyle det inn, og kjemien mellom de tre er til å ta og føle på. Ikke i en overstrømmende bromance, men åpenbart delt tørr humor, kjærlighet for musikk, fancy fottøy og fancy fotarbeide. Ikke eget fotarbeide, men publikum sitt. For med ”Your Way” vil JCY ha deg opp på bena og ut på dansegulvet.

Lytt til "Your Way".

Sist redigert torsdag, 09 juni 2016 08:51
Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Andre saker å lese

Fram og tilbake er like langt: Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 flyttes ti…

06-10-2022 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Fram og tilbake er like langt: Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 flyttes tilbake til Bane NOR og Nye Veier

– Vi står i en situasjon med stramme økonomiske rammer. Samtidig ser vi at fordelene ved å bygge jernbane og vei som et fellesprosjekt er lavere enn antatt og vi...

Les mer i RingeriksAvisa

Bergwitz-Larsen med humankonsum

06-10-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Jakob Bikset Bergwitz-Larsen er daglig leder og styreleder i det nyetablerte Byarctic AS. Med i styret er Carl Erik Bergwitz-Larsen. Kapitalen er kr 30.000. Formålet med selskapet er oppgitt til: Produksjon, videreforedling...

Les mer i RingeriksAvisa

Garntangen AS ikke på skinner?

06-10-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå skulle alt være greit og innsatsen på topp på Garntangen, men foretaket har ikke revisor og har nå fått fire uker til å skaffe en. I motsatt fall vil...

Les mer i RingeriksAvisa

Signalfeil på Gardermobanen

05-10-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En signalfeil på Gardermobanen mellom Lillestrøm og Oslo S fører til forsinkelser og innstillinger i togtrafikken. – Vi jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil...

Les mer i RingeriksAvisa