fredag, 10 juni 2022 11:56

Skeivt om skeivt - vi beklager og presiserer

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(151 Stemmer)
Skeivt om skeivt - vi beklager og presiserer Illustrasjonsfoto: Pixabay

Vi beklager at vi overså at en begrepsendring vi gjorde i en NTB-artikkel også endret et sitat fra likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Vi er imidlertid av en klar oppfatning om at det er lite presist av en statsråd å bruke uttrykket "skeiv" som en felles innpakning av LHBT+-personer.

Det er helt korrekt å støtte opp om lesbiske, homofile, bifile og transpersoner som i tillegg er utsatte, det vil si har andre belastninger i tillegg til at de ofte blir uglesett på grunn av sin legning.

Det kan virke noe paradoksalt at en inkluderende "+" skal være et problem. Det finnes en glidende overgang fra de nå fullt ut aksepterte LHBT-personene til personer som representerer andre former for preferanser, preferanser som til og med kan være straffbare.

Hvordan folk snakker seg i mellom er en ting. Hva en minister sier, er noe annet. Det bør etter vår oppfatning følge med en definisjon for hva som ligger i ordet "skeive". Er det personer med seksuelle avvik fra det flertallet i befolkningen har, så er det greit. Men hvis det ikke er det, så bør det kanskje presiseres?

Lest 7124 ganger Sist redigert lørdag, 11 juni 2022 17:48
Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.