annonse1

annonse2

annonse3

annonse4

mandag, 10 august 2020 13:01

Skal dette byttes med et plastbasseng?

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Skal dette byttes med et plastbasseng? Foto: Frank Tverran

(Leder) Det finnes mange måter å "ta dyden" på Pettersøya på.

Politikerne Lise Bye Jøntvedt (H) og Runar Johansen (H) håper noen skal "tenne" på ideen om å bygge et plasbasseng i det idylliske området mellom Pettersøya og fastlandet. Mange vil nok ikke "tenne" på ideen, men heller alle pluggene.

De to vil også grave opp en kanal slik at båter også kan kjøre her. Så behøves plass til å parkere flere biler, garderober, toaletter og ganske sikkert en kiosk slik som det tidligere var i friluftsbadet. Badevaktene finansieres med inngangspenger?

Og i følge de to i et intervju med Ringerikes Blad, ser de for seg festivaler, foodtrucks, nye utemøbler og masse mennesker.

På den måten vil de ødelegge et område som er helt unikt, sentrumsnært og svært mye brukt. Jeg har aldri vært på Pettersøya uten å treffe på andre mennesker. Barnehagen bruker stedet sammen med turgåere, trimmere og hundeluftere. Fra byen kommer du rett inn i en "annen verden" med duft av skog, villbringebær, sang fra gresshopper og en rolig svømmende andefamilie. En rev har også holdt til der i våres.

Stedets ro harmonerer også bra med at nærmeste nabo er byens kirkegård.

Et plastbasseng inne i denne idyllen er det siste vi har behov for. Bruk bystranda. Bruk vettet.

pettersoya2

I denne dammen finnes mye mat for andefamilien som har holdt til der på forsommeren (Foto: Frank Tverran)

Sist redigert mandag, 10 august 2020 13:09
Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.