annonse1

annonse2

annonse3

annonse4

fredag, 24 juli 2020 14:02

Er norske dommere tjukke i hue?

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(2 Stemmer)

(Leder) Heldigvis ikke. Retorikken omkring "Blomsterspråket" preller av på pragmatiske dommere. Av og til kan man bli overrasket over norske dommeres evne til å skjære gjennom forsvarsadvokatenes forklaringer. Forklaringer på hva den gode meningen var med onde gjerninger.

I Jensen-saken har mange av de som har fulgt med en helt klar oppfatning av at rettferdigheten så langt har blitt oppfylt. Men media fyrer opp under den dømte forbryterens sympatikampanje ved å referere hans uskyldighetserklæring i sin helhet.

Noe av det første en tiltalt blir spurt om, er om han erklærer seg skyldig eller ikke skyldig etter tiltalen. Svært mange - også de som er skyldige - vil her svare "ikke skyldig".

For å opprettholde sin "ikke skyldig" blir det gitt alternative forklaringer på fremlagte bevis. Det er disse alternative forklaringene retten ikke har hatt tillit til i Jensen-saken.

Det blir litt som å bli tatt på fersken med tyvegods i sekken og si at det var en gave fra en fremmed du møtte på gata. Teoretisk sett kan det være sant.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.