annonse1

annonse2

annonse3

annonse4

onsdag, 15 mai 2019 10:30

Svelger vi agn og søkke?

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(2 Stemmer)
Blir Hønefoss stasjon noen gang slik? Blir Hønefoss stasjon noen gang slik? Illustrasjon fra plandokumentene

(Leder) I stedet for å bevilge mer penger til Ringeriksbanen og E16 fordi det behøves mer planlegging, fjernes det over en halv milliard som allerede var på plass.

På den måten får regjeringen finansiert hele sin miljøsatsning. De har nemlig plusset på 430 millioner til klima- og miljøtiltak. Av disse får klimainvesteringsfondet Nysnø 100 millioner og Enova 50 millioner. 25 millioner går til fylkeskommunene for å støtte omlegging til hurtigbåter med nullutslipp, mens 60 millioner skal brukes til å flytte godstransport til jernbane.

Man tar vel ikke vekk penger til planlegging når det er behov for mer planlegging? Og alt var jo i rute med planleggingen - det måtte "bare regnes over kostnader en gang til". En slags kvalitetssikring.

Hvor mange kostnadspunkter må egentlig endres på? Straks noe endres i disse systemene, kommer det jo straks ut et nytt totalbeløp.

Og hva skjer om dette blir for kostbart? Blir det hele avlyst da? Ville det ikke vært greit å sette på et team som kunne jobbe parallelt med å kvalitetssikre kostnadene - uten å bremse med en halv milliard?

Sist redigert onsdag, 15 mai 2019 10:33
Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.