annonse1

annonse2

annonse3

annonse4

onsdag, 07 november 2018 09:39

Skattelistene er avisenes klikkhorer

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

(Leder) Vi har i dag full åpenhet om hvor mye den enkelte betaler i skatt og har i netto inntekt og netto formue. Enkelte aviser forsøker å rettferdiggjøre samlelister med "åpenhet".

Det er vel noe av det dummeste vi har hørt på lenge. Som avis kan vi betale 6000 kroner i året og ha digital tilgang til søk og uttrekk. Dette kan av og til være nyttig når slik informasjon inngår som en del av journalistisk gravearbeid og/eller som underliggende informasjon som sammen med andre forhold belyser samfunnsøkonomiske situasjoner.

Lister av typen "Hvem tjener mest i Hønefoss" har ingen eller liten interesse utover det å pirre folks nysgjerrighet til å skaffe avisen flere klikk som igjen kan forsvare et enklere annonsesalg. Det er slike saker som kalles "klikkhorer".

Kryptovaluta er ikke noe argument for å publisere skattelister. Verdien av kryptovaluta skal føres opp som "Annen skattepliktig formue" og gevinst ved salg skal føres opp som "Annen inntekt". Har du tapt penger, skal dette føres under post 3.3.7 "Andre fradrag". Det vil derfor aldri fremgå av skattelistene hvor stor del av inntekt eller formue som skriver seg fra kryptovaluta.

Ingen kryptobørser rapporterer automatisk til skattemyndighetene slik f.eks. bankene gjør. Dette har man selv ansvaret for å gjøre.

Man kommer aldri svart økonomi til livs ved å publisere skattelister. Da må det gjøres et skikkelig stykke journalistisk arbeid, noe de færreste aviser i dag har ressurser til.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Mer i denne kategorien « Hvem må gi seg? En varm potet »