annonse1

annonse2

annonse3

annonse4

torsdag, 01 november 2018 15:01

Hvem må gi seg?

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

(Leder) Det er helt åpenbart en grense for hvor mange spisesteder som kan drive lønnsomt i en liten by som Hønefoss.

Om ikke altfor lenge åpner det tre nye steder i Storgata 2, i alle fall blir det spisesteder i både første og andre etasje. Det blir også aktiviteter i kjelleren. Med omfattende restaureringer og en 20 års leiekontrakt, er det åpenbart at det her satses hardt. Og til interiøret i det mer fornemme andre etasje, spares det ikke på noe, verken til lysekroner eller spesiallagede fløyelsstoler i kongeblå utførelse.

På Nordsiden har det meste tatt seg opp etter at Gledeshuset åpnet. Den nye restauranten der vil alltid ha en viss flyt av spisegjester fra de forskjellige arrangementene. Der drypper det også på nærliggende steder som Kooperativen og Peppes.

Verre blir det på sydsiden av Hønefossen. Her er det allerede 5-6 restauranter som kappes om litt for få spisegjester.

Puber og barer har det ikke enklere. Og nå kommer det ennå en bar på Søndre torv som skal kjempe om de samme utekronene. Eller får nye steder flere folk til å gå ut? Neppe. Spør de som driver handel i Hønefoss om alle "gjeddene" som ligger i sivet og venter på tilbud.

Vi tror de nye stedene vil greie seg på grunn av nyhetens interesse. De eksisterende stedene vil måtte fornye seg, satse på ennå bedre mat og service og superdelikate toaletter selv sent på kvelden.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.