torsdag, 16 november 2023 18:59

Viggo Kristiansen krever 90 millioner i erstatning

Skrevet av
Brynjar Meling har sammen med sine kolleger sendt over Viggo Kristiansens erstatningskrav på 90 millioner kroner til Justis- og beredskapsdepartementet. Brynjar Meling har sammen med sine kolleger sendt over Viggo Kristiansens erstatningskrav på 90 millioner kroner til Justis- og beredskapsdepartementet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Viggo Kristiansen, som i desember i fjor ble frikjent i Baneheia-saken, krever 90 millioner i erstatning fra staten.

– Denne saken er helt unik og kan ikke sammenlignes med noen andre saker. Viggo Kristiansen har sittet uskyldig sittet i fengsel halve livet sitt. Han har blitt frarøvet livet sitt, sier Kristiansens advokat Brynjar Meling til Dagbladet.

Kristiansen fikk tidligere i år tilkjent 10 millioner kroner i forskudd på erstatning. Både politidirektør Benedicte Bjørnland, riksadvokat Jørn Maurud og justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) har beklaget overfor ham.

Ifølge Dagbladet har Meling og hans kolleger jobbet med Kristiansens erstatningskrav i over et år. Det har blitt sendt til Justis- og beredskapsdepartementet, i tillegg til en kopi som er sendt til Agder politidistrikt. Noen av kravene i brevet er blant annet en oppreisning på 60 millioner kroner, fremtidig inntektstap på 5 millioner kroner og påførte utgifter på 1,4 millioner kroner. I alt er den totale summen på 89,8 millioner kroner.

– Kravet vi har sendt til Justisdepartementet, og som Carl Aasland Jerstad har kvalitetssikret, stemmer overens med hva vi mente var et legitimt krav, sier Meling til Dagbladet.

Advokat Carl Aasland sier at kravet er et reelt krav, hvor det har blitt tatt utgangspunkt i rettspraksis fra Høyesterett.

Andre saker å lese

Dårlig vannmiljø i 30 av 33 innsjøer på Hadeland

01-12-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Dårlig vannmiljø i 30 av 33 innsjøer på Hadeland

30 av 33 innsjøer og fem undersøkte elver på Hadeland har for dårlig miljøtilstand. Dette påvirker også Tyrifjorden negativt.

Les mer i RingeriksAvisa

46 straffedømte i norske kommunestyrer

01-12-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

46 straffedømte i norske kommunestyrer

Til sammen er minst 46 straffedømte som nylig er dømt for kriminalitet valgt inn i kommunestyrene rundt om i landet.

Les mer i RingeriksAvisa

Brenna spør om folk står i matkø «for å bruke penger på andre ting»

01-12-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Brenna spør om folk står i matkø «for å bruke penger på andre ting»

Arbeids- og sosialminister Tonje Brenna (Ap) mener at matkøene ikke skyldes for lave ytelser. Køene viser imidlertid at vi må få flere i jobb, sier hun.

Les mer i RingeriksAvisa

Panthers tilbake i folden

30-11-2023 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Ringerike – Sparta 2-9 (0-3, 1-5, 1-1)

Les mer i RingeriksAvisa