onsdag, 13 september 2023 07:57

Nå kan du få «svart belte i buss»

Skrevet av
Vegvesenet oppfordrer til bruk av sikkerhetsbelte på buss. Etter å ha gjennomføre kontroll flere steder, er de straks i gang med kampanjen «svart belte i buss». Vegvesenet oppfordrer til bruk av sikkerhetsbelte på buss. Etter å ha gjennomføre kontroll flere steder, er de straks i gang med kampanjen «svart belte i buss». Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Over 7000 busspassasjerer ble kontrollert for beltebruk forrige uke, der 354 satt uten belte. Nå lanserer Vegvesenet kampanjen «svart belte i buss».

Etter kontrolluken fortsetter fokuset videre i digitale medier med en helt ny kampanjefilm som er inspirert av filmklassikeren «Karate Kid», skriver Vegvesenet i en pressemelding.

– Med denne filmen har vi forsøkt å skape vår egen svart-belte-helt, og fortelle historien om reisen fra belteløs til svart belte, derav navnet «svart belte i buss», sier prosjektleder Ingvild Ryengen-Bjerke i Statens vegvesen

Med den nye kampanjen håper Vegvesenet at folk lettere husker å bruke belte i buss.

Det gjennomføres stadig kontroll på bruk av belte i buss. Totalt 7293 passasjerer ble kontrollert forrige uke. 1562 av dem i Vestland, 1044 i Viken og 1033 i Agder.

– Målet vårt er at flest mulig skal bli mer bevisste på beltebruk også i buss, og vi ønsker at det blir til en god vane, på lik linje som å bruke belte i bilen, sier Ryengen-Bjerke.

Andre saker å lese

Russland: Ukrainsk rakett har truffet svartehavsflåtens hovedkvarter på Krim

22-09-2023 Nyhetsklipp NTB-Reuters - avatar NTB-Reuters

Minst én ukrainsk rakett har truffet den russiske svartehavsflåtens hovedkvarter i Sevastopol på Krim-halvøya, bekrefter lokale myndigheter.

Les mer i RingeriksAvisa

Ap-nestor Martin Kolberg mener partiet er i krise – vil ha SV i regjering

22-09-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Ap-nestor Martin Kolberg mener partiet er i krise – vil ha SV i regjering

– At partiledelsen ikke vil kalle dette en krise, forsterker krisen, mener Martin Kolberg. Han ber Støre invitere SV inn i regjeringen, men de vil ikke redde Ap.

Les mer i RingeriksAvisa

Analytikere: Ukraina første gang bak Russlands tredje forsvarslinje

22-09-2023 Nyheter NTB-AFP-TT - avatar NTB-AFP-TT

Analytikere: Ukraina første gang bak Russlands tredje forsvarslinje

Ukrainske styrker opererer enkelte steder vest i Zaporizjzja bak Russlands tredje og siste forsvarslinje, ifølge Institute for the study of war (ISW).

Les mer i RingeriksAvisa

Nå er det jul igjen – i alle fall på radio

22-09-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå er det jul igjen – i alle fall på radio

Mens eplene fremdeles henger røde på trærne, starter Lise Askvik friskt opp årets juleradio. Det skjer på dagen tre måneder før julaften, den 24. september. Juleradioen kan høres over hele...

Les mer i RingeriksAvisa